MOROIUL/ Creatura care îşi doreşte BOTEZUL

MOROIUL/ Creatura care îşi doreşte BOTEZUL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi se aseamănă foarte mult cu strigoiul, moroiul este o creatură diferită. Se spune că moroiul este sufletul unui prunc care a murit nebotezat, ucis sau îngropat de viu, în special dacă este născut de o fată mare.

Transformarea nu are loc imediat după moarte sau îngropare, ci abia după şapte ani sufletul neliniştit începe să strige “Botez! Botez!”. Acesta este un moment decisiv: dacă cineva aude strigarea, sufletul neliniştit poate fi salvat, tot ce trebuie să facă este să rostească un botez: “botează-se fiul sau fiica lui Dumnezeu, Ion ori Maria, în numele Tatălui, amin! şi al Fiului, amin! şi al Sfântului Duh, Amin! Acum şi pururea şi în vecii vecilor, amin!”. După rostirea acestui botez, autorul trebuie să arunce o bucăţică de pânză sau un fragment din haină în direcţia de unde se aude strigătul. După îndeplinirea acestui mic ritual, sufletul copilului se linişteşte şi nu mai părăseşte mormântul.

Dacă strigarea sufletului rămâne fără răspuns, acesta iese din mormânt transformat în sul de foc şi începe să cutreiere pământul, aducând numai necaz şi nenorocire pe unde trece. El zboară întotdeauna în linie dreaptă, nu ia nicio latură, dacă se întamplă să atingă pe cineva, acesta este schilodit sau moare instant. Când zboară prin aer, mai ales când e înnorat sau sunt furtuni, se şi poate vedea scânteind pe cer şi căutând să se izbească în oameni, animale, biserici, să ucidă şi să distrugă cât mai mult.

Pentru a salva sufletul neliniştit trebuie să torni agheasmă la mormântul copilului, timp de şapte ani, în ajunul Bobotezei, şi să rosteşti botezul.

Citit 2027 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.