Din iunie 2016, pe marile ecrane - "Ziua Independenţei 2", blockbuster sau dezastru?

Din iunie 2016, pe marile ecrane - "Ziua Independenţei 2", blockbuster sau dezastru?
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Absolut deloc promovat de 20th Century Fox, teaser trailerul "Independence Day: Resurgence" i-a luat prin surprindere pe cei care aşteaptă, deja de aproape două decenii, partea a doua a megahitului lui Roland Emmerich din 1996. Cu premiera programată vara viitoare, pe 24 iunie, iată că blockbusterul îşi dezvăluie o parte din secrete într-un trailer de două minute, lansat pe internet.

Trailerul foloseşte celebrul discurs al preşedintelui Whitmore (Bill Pullman) din primul film, pentru a arăta cât de importantă este o raliere a întregii rase umane, în ciuda conflictelor între naţiuni, în încercarea de a apăra Terra de o cumplită invazie extraterestră.

Dacă Will Smith a preferat să nu revină în sequel, îi revedem pe Jeff Goldblum în rolul cercetătorului David Levinson, pe Judd Hirsch în cel al tatălui său şi pe Pullman în cel al fostului preşedinte Whitmore. Vivica A. Fox revine în rolul lui Jasmine, cea care devenea soţia lui Steven Hiller (Will Smith) în primul film, iar Jessie Usher îl interpretează pe fiul cuplului, înrolat în armata SUA. Sela Ward este noul preşedinte SUA, iar Charlotte Gainsbourg interpretează o cercetătoare care ar putea descoperi un detaliu vital care să ajute în luptă. Liam Hemsworth (fratele mai celebrului Chris Hemsworth), Joey King, Brent Spiner şi William Fichtner au şi ei roluri importante în sequelul cu un buget de peste 200 milioane de dolari.

Una din marile provocări ale blockbusterului este să fie "mai mare" decât primul film. Ziua Independenţei a fost premiera cu cel mai mare succes din 1996, încasând peste 800 de milioane de dolari. După lansare a bătut câteva recorduri deţinute până atunci de Jurassic Park, iar în câteva săptămâni devenea primul film din istorie în stare să încaseze peste 500 milioane de dolari în afara Statelor Unite. Să nu uităm că "Independence Day: Resurgence" ajunge pe ecrane într-un context cinematografic cu totul diferit de cel de acum două decenii: între timp am avut parte de invazia Transformerilor şi de o adevărată avalanşă de blockbustere cu supereroi gata să distrugă, în multiple feluri, lumea, în lupta lor cu antagonişti mult mai eficienţi decât văzuse până în 1996 marele ecran. Vom afla în iunie dacă Emmerich a reuşit să pluseze eficient pentru a-şi uimi publicul, astfel încât "Ziua Independenţei 2" să nu fie doar un alt "disaster movie" sau doar un alt SF despre o invazie extraterestră.

Citit 1869 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.