O nouă carte de poveşti şi film 3D, la Sindicate

O nouă carte de poveşti şi film 3D, la Sindicate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Mâine, 20 octombrie, o carte de poveşti se va întâlni cu cititorii săi la lansarea pregătită, de la 10,00, la filiala pentru copii din Tiglina a Bibliotecii ”V. A. Urechia”. Începând cu ora 12,30, poeta Irene Postolache confirmă talentul de prozator dedicat micilor sufleţele cu încă o carte de poveşti: „Zmeoaica şi mărgelele”, scoasă la Editura „Junimea” din Iaşi, în colecţia „Uliţa copilăriei” (serie editată în parteneriat cu Teatrul pentru copii şi tineret „Luceafărul” - Iaşi). Coperta şi grafica de interior, amuzantă, aparţin graficienei Ioana-Gloria Sănduţă. „Să-i mulţumim autoarei Irene Postolache care şi-a păstrat sufletul de copil nealterat, vrând prin frumuseţea închipuirii să înfrumuseţeze şi chipul realităţii…doar se  spune - o ştie toată lumea - că realitatea imită ficţiunea”, scrie în cuvântul de deschidere cunoscuta scriitoare Nora Iuga.

„O să vă bucuraţi de o carte veselă şi plină de poveşti cu tâlc. După lansare vor fi şi momente de teatru, poezie şi bună dispoziţie”, ne îmbie, din partea instituţiei de cultură gazdă, poeta Angela Baciu. După lansare, de la ora 14,00, copiii participanţi la lansare vor putea viziona şi un film 3 D (biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură).

Tot mâine, în holul Cinematografului „Prof. Ioan Manole” va fi deschisă o Expoziţie Handmade cu vânzare.

Citit 1125 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2016 13:35

1 comentariu

 • postat de george
  Vineri, 21 Octombrie 2016 12:56
  213.128.190.***
  Autografele nu au fost date la fata locului, direct copiilor. Cartile au fost semnate cu o zi inainte si la ''lansare'' doar impartite. Doamna Angela Baciu a vorbit frumos, ca intotdeauna, dar unde este spiritul unei lansari ce carte, cand autorul nu interactioneaza direct cu copiii? Unde? Copiii nu au ramas cu nimic special de care sa-si aminteasca. Poate ar trebui chiar noi sa ne amintim ca ei, copiii, trebuie sa fie in centrul preocuparilor si sa facem tot ce putem mai frumos pentru ei. Putem spune o iesire la film, nu lansare de carte. Mai aproape de business decat de copii. Sorry, nothing personal!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.