* Camera Deputaților și Senatul s-au reunit ieri într-o ședință solemnă dedicată împlinirii a o sută de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Mulți dintre parlamentari sunt solemn-Tănase. Și mai grav e că împricinații nu se știu cu musca pe coafură.
* O gălățeancă, Elena Andrieș, a devenit triplă campioană europeană la haltere. Sfat pentru împătimiții jocurilor de cuvinte: sportiva legitimată la CSU Galați n-a scăpat de greutăți, doar a scos capul printre ele. În mod aparent bizar, după acest succes de primă pagină, greutățile Elenei cresc. Bravo ei și antrenorilor săi!
* Proiectul podului peste Dunăre de la Brăila a fost blocat înainte să înceapă. Entuziasmant, bun de bun, sănătos! Aș mai fi avut ceva de scris, dar mă tem că pierd bacul de și jumate.
* De ce să ne mai stresăm cu proiectul ăsta, de ce să tocăm bani europeni sau gologani asiatici, ar putea face natura un pas-doi ca să ne pupe cadranul ceasului. Nu neapărat seism, poate ieși o inundație ca lumea și ar fi necesar un transatlantic pentru a străbate distanța Munții Măcin - Turnul de televiziune.
* Patru profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi au patentat parizerul bio, cucerind astfel medalia de aur şi premiul special al juriului la Salonul Internaţional al Cercetării de la Cluj-Napoca. Parizerul-minune imită gustul inconfundabil al mezelului arhicunoscut, dar fără aditivii periculoşi pentru sănătate. Specialiştii, adică profii de la Universitate, i-au înlocuit cu un şrot de cătină. Comentarii:
1. Parizerul a fost dintotdeauna (părere proprie) considerat erou principal pe masa pauperului, un fel de salată de bouef - nici amărâtul de rând nu și-l permite zilnic, ci numai joia și de Paști. Simandicoșii nu vor strâmba din nas când li se va servi acest mezel bio? Cum mai cobori de pe versantul de quinoa ca să pupi în bot șrotul de cătină? Bașca, nu prea merge în combinație cu guacamole.
2. Navetiștii întreabă la poșta redacției dacă nu se poate lucra și pentru realizarea unei țuici la fel de bio. Întreabă și ei pentru niște camarazi.