Alde Gheorghe din Guvern

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Astăzi, în mare zi de sărbătoare, Guvernul României ar fi putut da drumul la artificii și la baloane colorate. Conține, scrie și pe etichetă, foarte mulți de-alde Gheorghe, însă nu-i spune nimeni la mulți ani. Nici n-are de ce, imediat se fac alea șase luni.

* Apropo de artificii – mă întreb cine a plătit amenda pentru focul consistent de artificii consumat sâmbătă noapte, timp de aproape zece minute? Nu erau zilele orașului, Revelionul a trecut de câteva luni, Crăciunul și Paștele ne-au depășit, de ce să bubuim atunci când oamenii muncii se odihnesc? Da, replica este împrumutată din Secretul lui Bachus... Și îmi pun o problemă firească – dacă aș fi avut copil mic, bebe, cum zic doamnele care au doar nepoți, ce impresie și-ar fi făcut, bietul de el, de lumea în care trăim? Ne-ar fi făcut cocalari dintr-un scâncet și ar fi urinat, însă revin cu întrebarea, din nefericire, retorică: scoate careva bani din buzunar pentru acest prejudiciu? Bănuiesc că subsemnatul, în caz că ar fi decis să facă o nuntă cu dar pe final de lună aprilie, n-ar fi primit aviz și ar fi semnat un proces-verbal de contravenție dacă i-ar fi sărit dopul la vinul spumant, nu și tinerii însurăței care „își permit” să simuleze startul unui nou Război Mondial. Parol, mi-a sărit serialul din bandă de frică.  

* Tot astăzi este și ziua internațională a drepturilor de autor, Copyright, după numele lui de american. La români nu prea se ține, noi petrecem acasă la Gheorghe și oricum nu prea înțelegem de ce trebuie să cumpărăm originalul câtă vreme există varianta piratată pe Internet. Chiar mă întreba un vecin, adolescent, e drept, acum câțiva ani – Domnule Dan, dar de ce trebuie luat CD-ul original? E mai bun decât ăla spart?

* Echipa de FedCup a României a jucat în weekend la Cluj-Napoca, așa cum o făcuse și acum două luni și ceva. Nu mi-a convenit că a fost ales iarăși municipiul lui Boc pentru un asemenea eveniment: aeroport nu are, drumuri expres nici atât, sală de sport ba, hoteluri așa și-așa și toate celelalte neajunsuri. Și mai traversează și cu bacul. A, sorry, mă gândeam la localitatea mea de baștină, nu știu de ce le-oi fi încurcat atât de mult. Nu, pe bune, clujenii cum traversează Dunărea?

Citit 927 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2018 18:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.