În cap. Ca la Simfonie

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Cine-a pus rondou-n drum? E întrebarea izvorâtă din trăsnaia de ieri dimineață petrecută la intrarea dinspre Brăila. Scriu din auzite, nu-mi aparțin informațiile brute: o doamnă profesoară, cam de 40 de ani, nevastă de polițist, s-a răsturnat cu mașina lângă un sens giratoriu și, după testare, i-a ieșit o alcoolemie de Vaslui (1,32 la mie!). A, și mai important, era ora 10, deci înainte de miezul zilei! Păreri, ca de obicei, călâi: 1. La cât de mult mă pricep (nici măcar la știrile de la ora 5 nu mă uit), asta-i alcoolemie de comă și încerc să-mi închipui cum arată un bărbat în fața unor asemenea cifre, nu o femeie.
2. S-o fi bucurat în exces de victoria lui Liverpool, de marți seară, dar cu ce a stropit exuberanța?
3. Oameni buni, era dimineață, pentru unii nici măcar prima cafea din zi nu se consumă la acea oră. Din ce cramă ieșea madam în acea stare și de ce mai facem filtre pe străzi?
4. La cât de matrafoxată era stimabila, deja nu se mai poate vorbi despre un accident rutier, povestea ar putea arăta cam așa: Și, deodată, m-am trezit cu un covrig de plastic în brațe, habar n-am cum a apărut, hâc. Și nu eram în patul din sufragerie, ci într-o cutie metalică prevăzută cu roți, Dumnezeu știe cine a inventat așa ceva. Ce-ați făcut cu căruța mea, unde mi-e căruța, hâc? Apoi, a apărut un bolovan de beton, cred că era de beton, unii îi ziceau rondou sau sens giratoriu, nu știu ce limbă vorbesc ăștia, hâc, și m-am trezit ciufulită. Nu-mi mai stătea părul cum trebuie, de fapt am stat în cap mai ceva decât la Simfonia Lalelelor de la Pitești. Sper ca doamna Vio să fie fericită, hâc.
5. Cum, profesoară, iar soțul domniei sale e polițist? Ce exemple nefericite pentru societate, cred că au început deja pe Facebook haterii de serviciu. Exact cum s-a întâmplat cu preotul de la Independența care, printr-o depășire nefericită, a băgat oameni în mormânt și în spital. Vai, popii sunt niște nenorociți, Biserica trebuie ocolită, anatemizată și alte rele... Ha? Luăm acum și polițiștii la rost, dascălii sunt toți niște bețivi, nu există și excepții demne de admirație? Unii au patinat deja pe această pistă – lipsiți de pată sunt doar românii care critică pe Facebook.

Citit 507 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.