Tot mai puțini săraci

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat ieri că mai există spitale în România unde se mai practică șpaga. Am sărit ca ars, nu-mi vine să cred că se poate discuta despre așa ceva:

1. În primul rând, doamnă, nu se spune șpagă, ca golanii, ci mită, or n-am auzit să existe așa ceva în unitățile spitalicești din țară.

2. Cine o fi păcălit-o pe doamna ministru, nici măcar plicuri nu se mai găsesc în comerț? Nici măcar la oficiile poștale...

3. Ar mai lipsi ca Sorina Pintea să afirme, totalmente gratuit, că în republica noastră mai sunt și șosele cu gropi sau că în anumite zone nu sunt autostrăzi. Aberații, e totul bine, noi suntem nebuni că nu plecăm.

* Klaus Iohannis și Liviu Dragnea își trimit săgeți de câteva zile, iar replica de ieri a președintelui României îmi ridică o tavă de mingi la fileu. Dacă cineva se uită prea mult la filme cu mafioți, e problema sa, a afirmat soțul doamnei Carmen. Totuși, nu-i vina lui Daddy că în meniul Netflix nu e și pornache, poate s-ar mai fi domolit și el.

* Lumea are în acest moment cei mai mulți miliardari din istoria sa. De fapt, îți trebuie un filtru special pentru această informație, chestiunea e mult mai complexă: pe planetă sunt mai puțini săraci.

* Un tren din Japonia a plecat din stație cu 25 de secunde mai devreme. Compania și-a prezentat scuzele de rigoare - ce să-ți zic, niște zeloși încremeniți în clișee... Parcă vezi că, în eventualitatea unor întârzieri, compania niponă ar majora prețul biletelor.

* Olympique Marseille a fost surprinsă miercuri seară în costumul lui Jimmy Jump pe terenul din Lyon, în timpul finalei Europa League la fotbal. Meciul nu începuse încă, nu-i venise adversarul lui Atletico Madrid. Și nici n-a mai venit. S-a încheiat 3-0, firește.

* De fapt, știți cum e cu prezența acestei formații franceze într-o finală atât de importantă? O pățeam des când eram preșcolar - fugi, Dănuț (mă ajuta și numele), în dormitor, nu mai sta în gura oamenilor mari! Mai era întinsă și masa de douăsprezece persoane în sufragerie. Nu i se zicea living în acea epocă.

Citit 990 ori Ultima modificare Joi, 17 Mai 2018 19:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.