Se prezintă, nu se cer. Scuzele și demisia

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Gluma a luat proporții, e o doamnă rubensiană, cum ar veni, ca să rămân la stadiul de poet rupt în suflet de foame. Cum este posibil ca președintele Camerei Deputaților unui stat aflat în Uniunea Europeană (și ne dăm cu posteriorul de pământ că nu avem cale de intrare în Schengen) să le prezinte scuzele deținuților? Da, Liviu Dragnea, scuzele se prezintă, barosane, nu se cer. La fel e și cu demisia.

* Au făcut-o alți români înaintea mea, poate cu adevărat inși de bună credință... Ai mei care n-au plecat din România au scrijelit în ultimele zile Facebook-ul cu diverse compuneri mai mult sau mai puțin reușite din punct de vedere stilistic. Mesajul, în schimb, nu poate avea reproș – pune-ți cenușă în cap, Dragneo, în fața categoriilor sociale care au prins rând în față, apoi, dacă vei mai avea consoane și neuroni, te poți ploconi la o iertare și în fața oamenilor din penitenciare! Așa este, unii or fi abuziv după gratii (îmi place să cred că sunt cazuri izolate), dar ce ne facem până acolo cu prizonierii traiului de „afară”, caractere care nici măcar n-au gândit vreodată să calce pe linia roșie pentru a-și schimba condiția socială?!

* Pentru cititorul pe care realitatea ultimelor luni l-a depășit, poate și din comoditate, încerc să traduc obrăznicia de vineri seară a așa-numitului Daddy. Și gata cu cel Daddy, pare că suntem parteneri, nu alta... Așadar, solicitându-le public celor aflați în închisoare să-i tolereze erorile (numai cine nu muncește noaptea la Codurile Penale, nu greșește), Dragnea s-a comportat ca și cum ar trebui să obțină clemență din partea compatrioților care, deși nu se spală niciodată pe dinți, se trezesc după o anumită vârstă cu carii în cavitatea bucală.

* Neașteptat este anunțul președintelui Klaus Iohannis care, sâmbătă, a spus că va candida pentru un nou mandat la Cotroceni. Să-i fi plăcut prea mult schiul și nu și l-ar permite dacă ar reveni ca profesor de fizică la Sibiu? Hm, doar de domnia sa depinde. Când desemnezi ca premier o femeie absolut nepregătită pentru acest post (cum ar fi să-l ungi, cu tot respectul pentru branșa lui, pe maistrul lăcătuș mecanic Gheorghe ca PR la Microsoft?), ai nevoie de multe dușuri ca să te cureți.

Citit 971 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2018 15:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.