Nutriile Macron și Kolinda

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Parisul jubilează, Micul Paris ar trebui să se bucure măcar în proporție de 10 la sută. Aș, noi suntem tot cu gândul la gluma subțire din Charlie Hebdo. Pe de altă parte, am citit rândurile multor români care, deși nu frecventează puburile de rasiști, fac glume proaste pe seama rădăcinilor non-europene ale lui Pogba, Umtiti și Dembele. Bine că suntem noi daci care ne tragem direct din varză, mânz, barză sau viezure...

* Noi am ținut cu croații, nu știm de ce, dar mai mult am văzut șah în fața ochilor decât roșu, alb și albastru. Să fie din cauza blondei care conduce de la Zagreb, femeia misterioasă care a ajuns în costum de baie pe Facebook înainte de a se dezechipa? Ca paranteză, niciuna dintre fotografiile nud de pe Internet nu-i aparține Kolindei Grabar-Kitarovic, ca să mai spulberăm un mit. Noi n-am știut să ținem la Elena Udrea, scăpată de servicii în Costa Rica, și ni se aprind călcâiele după femei măritate.

* Oare mutrele alea triste din reclama la Bucegi înțeleg faza cu umbrela de la festivitatea de premiere a Mondialului? Pe scurt, la finalul jocului de care a închis campionatul planetar de fotbal, a început să plouă ca-n Covasna și Teleorman, o mocănească de import. Cu alte cuvinte, planul țarului Putin fusese dus la bun sfârșit - turneul final se scăldase numai soare și vânticel, iar după fluierul de finiș venea, îngrămădindu-se, toamna. O singură scăpare avusese Vladimir: torenții înecau hulpav sufletele prezente la festivitatea de premiere, unul singur mizând pe pază și protecție. Tocmai tătuca Putin. O umbrelă, răsărită de nicăieri în brațul de fier al unui consilier țarist, asigura continuitatea. Viața pe Terra nu era chiar condamnată la pieire, Arca lui Noe se bucura de o miniatură poleită cu aur. Și cu botox... Firește, la doi pași de umbrela și romantică a îmblânzitorului de tigri și de adversari politici se murau ca două nutrii Macron și Kolinda, șefii de stat ai republicilor care prestaseră fotbalul din ultimul act. Abia după cinci-șase minute, s-au trezit băieții și au mai inventat câteva umbrele ca să nu răcească trofeul. Eh, revin la întrebarea mea: ce au priceput vlăjganii care joacă prost în spotul care promovează o bere nepermis de ieftină? Poate că ceva de genul - bă, hai că i se mulase bine tricoul pe piept croatei! Ce ploaie, băăă!

Citit 920 ori Ultima modificare Luni, 16 Iulie 2018 18:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.