Zarzavatul lui Ovidiu

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Subiectul este arhicunoscut. Românii i-au scăzut ratingul paginii de Facebook a Poliției Române, iar purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Ovidiu Munteanu, responsabilul comunicării și în perioadele în care Rutiera încerca să ascundă moartea polițistului Gigină și situația polițistului pedofil, s-a dat la trecători. Ca un câine-polițist neantrenat. Iată reacția lui Ovidiu, polițistul adjectiv. Nu spun care adjectiv, se poate deduce: "Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie". Situația este dramatică, mă abțin cu greu să nu plâng pe umărul (sau pe obrazul) tovarășului Munteanu:

1. Nu cunosc criteriile care au stat la baza angajării cetățeanului, însă pentru acest post ar fi avut nevoie de câteva avantaje: gramatică, lectură asiduă, oleacă de bun-simț, mă rog, zarzavat. Probabil că a apăsat pe alte butoane, mai prietenoase.

2. "Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliția..." O asemenea exprimare m-ar fi umplut de ridicol la examenul de Bacalaureat, Slavă Domnului că m-am descurcat ceva mai bine!

3. Virgulele, punctuația, cum ar veni, l-au devastat pe Ovidel, terci l-au făcut, chiar dacă autorul o fi mizat pe incultura oamenilor, pe lipsa de vigilență a contribuabililor.

4. Când vă fură bunurile, vă rog să nu apelați la Poliție, mai scrijelește pe rețeaua de socializare purtătorul de consoane și vocale de la Brigada Rutieră. Bravo, amice, ai atins punctul care mă avantajează cel mai mult! Da, subsemnatul s-a trezit cu propriul apartament deranjat de hoți și a apelat la Poliție (nu știam atunci că trebuie să sun la vecini sau la popi, așa cum ne sugerează ritos intelectualul Ovidiu), s-au luat amprente, au fost efectuate fotografii, bla-bla. După doi ani, aceeași persoană păgubită a primit o recomandată - nu, nu de la mitropolit sau de la doamna de la etajul al II-lea - prin care era anunțat pe un ton neutru că făptașii nu-s. Nema. Zero.

5. Ovidiule, sunteți remunerați și din banii mei, comunicatorule!

Citit 883 ori Ultima modificare Miercuri, 01 August 2018 18:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.