Bine că sunt ei deștepți

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Conform unui studiu recent, un român din zece n-a fost niciodată la dentist. Mă rog, în primă instanță, aș vrea să știu despre cine este vorba. Apoi, la ce se oferă în campaniile electorale, nu cred că-ți trebuie mai dantură - fluturași, făină, ulei...

* Două autobuze pline de muncitori s-au ciocnit în centrul municipiului Pitești. Carevasăzică, nu autostrăzile sunt problema, ci șoseaua, în general. De-acum înainte ne vom plimba doar pe ulițe. Sofisticații - ptiu, ce faună! - îi spun offroad.

* Tot despre ai noști se face vorbire, e de rău. Nu vom mai primi ajutoare în făină și ulei de la Uniunea Europeană, cu toate că partidele politice continuă s-o facă. Sprijinul de până acum va fi înlocuit cu niște tichetele speciale de masă. Foarte bine, vor exclama mulți bărbați din rasa celor cu dor de ducă: cu sacoșa de ulei nu te poți urni pe drumul de centură, prin zonele mai retrase. Pentru neavizați, doamnele care fac plantoane pe-acolo pot fi agățate lejer cu bonuri de consum.

* Cercetătorii susțin că sunt o grămadă de boli pe care le poți lua din camera de hotel, pe timpul vacanței. Păi, nu-i mai bine să-ți vezi de treabă și să muncești pe rupte? Care concediu, ce-i cu atâtea margarete la pensiune? Lasă, frate! Mai bine stresat, dar sănătos!

* Un miliardar rus lucrează la un megaproiect: din 2045, vom putea deveni nemuritori. Hei, Carmen Dan, nu te bucura ca intelectuala în târgul de carte, la ce atitudine ai, nu prea văd să te lipești la nemurire! În schimb, doamna Vio de la Palatul Victoria...

* Casa memorială a lui Mihai Eminescu - cea de la Botoșani, nu de la Ipotești - a fost cotropită de o sală de păcănele și de un magazin second-hand. Frumos omagiu adus marelui poet! Cum ar fi sunat un poem de genul "Somnoroase păcănele / Pe la sală se adună / Cocalari și păsărele / Noapte bună!". Uau, cireașă, cireașă, cireașă.

* Poftiți o statistică îngrijorătoare a BNR: 20% dintre românii cu vârstă de muncă trăiesc în UE, majoritatea sunt absolvenți de facultate. Bine că sunt ei deștepți, ar fi tentată să concluzioneze madam Dăncilă.

Citit 970 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2018 16:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.