La banane înainte, la război înapoi

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Ieri am serbat Ziua Mondială a Sănătății Mentale. A picat în aceeași zi cu sărbătoarea națională din Coreea de Nord și cu împlinirea a două luni de la exprimarea momentelor de iubire ale jandarmilor bucureșteni față de popor. Nici nu știu de ce nu mă doare capul...

* Țuțuianu de la ei a fost înregistrat în timp ce-și vorbea partidul de rău: PSD este un partid de maimuțe. Aș fi încercat o glumă facilă, doar e pavianul cu mantie premier, așa cum constata amar Cristian Tudor Popescu, însă pot mai mult. Proverbul de căpătâi al formațiunii pare a fi următorul: la banane înainte, la război înapoi.

* Despre Andrușcă de la Economie, același Țuțu de la social-democrați spune – se aude pe bandă – că „e atât de prost, încât nu poate asculta mai mult de cinci minute când vorbește cineva cu el”. E rușinos să denaturezi în asemenea hal, noi vedeam altceva în fruntea ministerului: ditamai bibeloul care ar putea câștiga Premiul Nobel pentru Ipsos și Adeziv.

* În sfârșit, Poșta Română introduce plata cu cardul, dar nu peste tot – e titlul care mi-a făcut ziua de ieri. Nu mai știu de unde l-am pescuit, dar pare intraductibil. E cu umor involuntar inclus, sună la fel de voios ca atunci când aș povesti că sunt în stare să răstorn munții, fără ca asta să fie o prioritate în următorul deceniu.

* Doi fotbaliști de top din Rusia sunt cercetați după ce au bătut un politician de la ei. Firește, și în România există destui oameni pe eșichier, nu știu dacă mai avem jucători recunoscuți pe plan internațional.

* Orlando Teodorovici de la Finanțe susține că este obligatorie o reformă în sistemul bugetar deoarece unul muncește, iar alți trei stau pe lângă el. Presupun că-l păzesc, munca în această țară beneficiind, iată, de o protecție excesivă.  

* Specialiștii anunță că fazanii și-au făcut cuiburi pe lângă Parlamentul României. Unii – și nu mă refer la membrii alianței aflate la guvernare – au și birouri în incintă.

* Potrivit unui studiu, peste 60 la sută dintre angajații români plănuiesc să-și schimbe jobul în următorul an. Din motive lesne de înțeles, cei mai mulți vor schimba și țara.

 

Citit 907 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 18:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.