Cândva am fost șevalet

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* N-am glume deosebite despre Catedrala Mântuirii Neamului, în eventualitatea că cineva le-ar aștepta în această rubrică. Prefer să le caut, pentru o readucere în actualitate, pe cele privitoare la podul peste Dunăre. Sau pe alea care ne promit de trei decenii măcar un drum expres între Galați și Occident.

* Miroase a praf de păruială prin estul României sau trăgea vecinul în mod barbar cu bormașina? Ucraino, Rusio, n-avem vreme de înghionteli, doar ne pregătim de Centenar...

* Conform site-ului debraila.ro, femeia de serviciu de la Poliția Locală Brăila trebuie să cunoască cinci legi pe dinafară și un ordin de ministru. Aș putea creiona sute de idei pe baza acestei inegalabile aberații:

1. Dacă ar fi dorit nefericita un post de ministru, poate chiar la Economie, unde a respirat Andrușcă, nu i-ar fi trebuit atâtea cunoștințe, o bibliografie atât de borțoasă.

2. Cea mai importantă la o femeie de serviciu mi se pare legea lui "dacă eu am dat cu mopul pe acolo, să nu mai treci, că te ia mama dracului!" S-o ține cont de ea, nu s-o ține cont?

3. Municipalitatea brăileană pierde bani zilnic, îi aruncă pe fereastră. Nu pricep de ce nu-i pică fisa - ar trebui să-i ceară taxă de publicitate Galațiului. Nu există săptămână lăsată de la Dumnezeu fără o știre senzațională din Chercea, Viziru, Vidin sau Brăilița.

4. Până și apariția coșmeliei de mâncare rapidă de la Focșani, subiect tratat pe larg săptămânile precedente, mi se pare tot mâna Brăilei. Ține de abstract, dar poate oi afla despre ce-i vorba.

* Liviu Dragnea promite că nu-l suspendă pe Klaus Iohannis și că nici nu va da Ordonanță de Guvern pentru amnistie și grațiere. Nu-i de acord Tăriceanu sau încă nu e de acord? E o diferență, ador nuanțele, cred că într-o viață anterioară am fost șevalet.

* Aoleu, l-am pomenit și pe președintele Senatului, prezent zilele trecute la o cursă de Formula 1. Bietul de el a postat fotografii de la fața locului - avea niște pantaloni de culoare roșie, ceva inexplicabil. Dumnezeu să-i ierte designerul, sper să nu fi suferit mult.

Citit 816 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 17:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.