Te odorovici

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Dume cu și despre Teodorovici, poate și glume dacă ne va reveni cheful de râs. Pe scurt, inteligența superficială de la Finanțe a declarat că le va propune omologilor săi din Uniunea Europeană limitarea la cinci ani a valabilității permisului de muncă al românilor. Cinci ani într-o țară, apoi să mergi în alta, ca să se echilibreze raportul forței de muncă, bla-bla-bla, a continuat Orlando, care, dacă vă reamintiți, acum câțiva ani, punea spre stupefacția tuturor taxă pe bacșișul băiatului care aduce pizza. Cu alte cuvinte, Eugen, căci poartă și acest nume dandy-ministrul, le-ar da cu elan peste gioale milioanelor de români din diaspora - neavând unde să mai prestezi, căci legea îți devine antipatică, nu revii la vatră? Ca să ce? Ca să-l întrebi pe Teodorovici cine e frizerul său și de ce nu l-a luat ultima dată pierdut pe la spate. Sau sauvage, dacă doriți.

* De aici și dialogul absurd: Te ce, mă, te ce? Te odorovici. Doar dacă rămânem pe vecie absenți.

* I-a certat ieri Iohannis pe ceilalți aleși ai neamului, dacă tot ne apropiem de sfânta zi de 1 Decembrie. Sunt aproape convins că nu le-a mai mers parlamentarilor ciorba de burtă de la bufet, ca să nu mai zic că se uitau la mâncărica de creveți ca românul de rând la facturile lunare. Are un stil și președintele de a atrage atenția...

* În caz că nu-mi va pica o variantă-premium, voi încerca să petrec Revelionul cu următoarea declarație a șefului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. E imperială: "Nu înțeleg tendința sângeroasă a românilor că trebuie băgați unii la pușcărie și nu înțeleg nici de ce problema unei aministii chinuie atât de mult lumea. Trebuie să înțeleagă că un stat trebuie să dea dovadă de umanism, prin Parlament și prin Guvern, și să aibă înțelegere față de cei care au greșit și să acorde această grație". Chestiuni notabile:

1. O fi dorit să spună gratie, nu grație, dar în zona Vasluiului bate vântul de-ți rupe șira spinării, nu numai o amărâtă de sedilă.

2. Niciodată nu s-a potrivit mai bine replica lui nea Bachus din filmul omonim, replică nefrecventabilă la orice colț de stradă. "Suntem umaniști, ce dracu!"

Citit 941 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 17:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.