Infuzie de Centenar

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Asta înseamnă să te sacrifici, să fii erou și fără să te forțezi. Liviu Dragnea, deși stătea echipa de medici pe capul său, a ieșit în ger, și-a lăsat pieptul dezgolit (e o metaforă, Irinuco, nu mai tremura atât!) ca să intre Centenarul în el. Mai mult o infuzie de Centenar, căci doctorul îi recomandase să rămână acasă, lângă șemineu, eventual cu câteva colinde în sistemul audio sofisticat din living. Dar mustăciosul, nu și nu, a răzbit, s-a dus acolo, și-a scos hamsterul în paginile de istorie, i-a dat hrană pentru spirit și mai puțin pentru rânză. Mulțumim fularului care l-a însoțit la gât, în el ne mai stă speranța. Apropo, ce marcă o fi?

* L-a zărit cineva pe Traian Băsescu? I-au dârdâit măselele ca la raziile din cartiere ale hingherilor. Fără o căciuliță, fără guler și nu mai putem pomeni fularul în preajma sa încă din perioada în care Adrian Năstase dădea greș, marinarul era demn de milă. Băi medicilor, cui i-ați interzis să iasă în frig și de ce? Nea Traian avea nevoie de vin fiert lângă sobă, nu Liviu.

* Dar doamna Veorica nu trebuia fluierată nici la București, nici la Focșani, unde a mers în cursul după-amiezii de sâmbătă. De ce nu? Deoarece crede că așa se obișnuiește de Ziua Națională. De unde să știe domnia sa care este desfășurătorul?

* Premierul Dăncilă a revenit cu multă tristețe în suflet și în eșarfă la București. După evenimentul din capitala Vrancei, doamna a sperat să ajungă în timp util acasă pentru a prinde blockbusterul Singur Acasă de pe Pro TV. Dar, madam, nu dă Pro TV-ul acest film atât de devreme! Poate mai încolo, mai aproape de Crăciun, a încercat s-o consoleze un consilier mai dezghețat. Firește, după acest episod, individul a fost demis.

* Dintre sutele de capete dezgolite în fața sutei de ani celebrate pe Milcov, a ieșit în evidență scăfârlia lui Tudorel Toader. Inițial, am crezut că se reîncarnase Iuliu Maniu. Or I.C. Brătianu, apoi mi-am tras o palmă ca să nu mai fac glume proaste. Dar se va revanșa într-un fel ministrul Justiției: în ajun de Moș Crăciun sau chiar mai devreme ne va lăsa pe horn ordonanța pentru amnistie și grațiere. Ne va ieși Ziua Națională pe nas, ca atunci când consumăm hrean. Măcar vom scăpa de guturai.

Citit 950 ori Ultima modificare Duminică, 02 Decembrie 2018 17:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.