O, ce veste (galbene) minunate!

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Românii sunt campioni europeni la bani aruncați pe mâncare și băutură. Nu e neapărat vorba despre alcool, cunosc cetățeni care, dacă ar fi dat atâția gologani pe vin și bere, preferând în schimb sucurile acidulate, ar fi sfârșit în comă alcoolică de la frumoasa vârstă de 22 de ani. Ehei, urmează meciuri grele pe final de an: stați aproape, televiziunile de știri ne vor arăta în detaliu marile derbiuri de la supermarket!

* Premierul francez Edouard Philippe a anunțat, ieri, suspendarea pentru șase luni a creșterii taxelor pe carburanți, care a determinat proteste violente în ultimele săptămâni. Urmează rânduri care nici nu trebuie să fie pe placul tuturor, n-ar fi corect să nu însumez injurii dintre cele mai colorate:

1. Vedeți, nene, cum reacționează statul (ba chiar unul profund occidental) în fața unor proteste cu baioneta la os? Nu mai este vreme de cântec, de proiecții 3D pe Palatul Victoria sau pe Cotroceni, de scandări cu rime, jocuri de cuvinte și alte copilării...

2. Noi am fi trebuit să vorbim franceza încă de pe timpul guvernării Văcăroiu, dar ne-am distrat atât de mult pe seama anecdotelor izvorâte de figura bahică a insului că ne-am turnat și noi câte un pahar. Între timp s-a umplut și ne-am considerat complici.

3. "Vestele galbene", ca nume al protestului din Hexagon, îmi oferă prilejul unui calambur decent. A nu se înțelege că sunt de acord cu violențele, cel care dorește să interpreteze altfel are nevoie înaintea subsemnatului de o consultație de specialitate. La țiglă, firește că mereu m-aș înscrie pe o asemenea listă, eventual aș ocoli coada aidoma lui Tăriceanu. Prin urmare, ca reacție la măsura prim-ministrului Phillipe, se poate fredona "O, ce veste minunate!"

* Balonul de Aur pe 2018, distincție fotbalistică, a fost înșfăcat de un croat. Modric îl cheamă pe individ, e terestru, nu ca înțărcații de zei Ronaldo și Messi. Tezaurul nostru rămâne tot la ruși. N-are legătură cu informația din fotbal, însă nici "goldeanul" autohton n-ar fi trebuit să stea atâta vreme la Moscova.

Citit 1162 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2018 18:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.