Poza cu gospodina

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Vă sugerez doar să căutați fotografia de ieri cu Veorica și Juncker. E monumentală, vă răpește doar câteva secunde și vă livrează materie primă pentru un roman. Se poate face întregul program de revelion numai cu o banală poză. Despre ce-i vorba? Occidentalul, popular, cum se zice pe la țară, îi pupă mâna, iar madam premier are o reacție autentică: se hlizește estetic, cum numai ea poate face, doar capoțelul de casă îi lipsește. Ăla în care iese până în fața blocului ca să cumpere borș. Mă rog, să achiziționeze, doar e prim-ministru. Dacă imaginația nu mă părăsește în cea mai apropiată haltă din drumul spre Bârlad, încerc să mâzgălesc replica duduii în momentul contactului buzelor junckeriene cu epiderma de Videle: "He, he, sărută-mă, dar cu atenție, că mi-au rămas niște urme de tăieturi de când am aruncat ceapă în tocăniță! Cum, miroase? He, he, păi, cine-i gospodina de la Palatul Victoria? He, he, eu, bre."

* Guvernul va îngheța prin Ordonanță de Urgență salariile bugetarilor în 2019. Vor sări din schemă indemnizațiile de hrană și vacanță, iar orele suplimentare nu vor mai fi remunerate. Chiar nu pricep, o fi ajuns vreun nenorocit la butoanele domnului Dragnea? Păi, una scrie în programul de guvernare (evident, cu virgulă între subiect și predicat) și alta fumăm când descărnăm ciolanul? Pentru o secundă, am crezut că Opoziția a ajuns la Putere. Nț, ce s-a întâmplat ieri în Camera Deputaților n-a fost decât un puseu de narcisism al PNL, USR și PMP. Dragnea și Iordache, până la proba contrarie, rămân la conducerea acestei camere, doar n-o să ne uităm vrăjiți în cavitatea bucală a doamnei Turcan.

* Poreclele, insultele, tachinările, intimidările, umilirile și violențele în școli au devenit ilegale, a decis Parlamentul. De ca și cum până acum exista și o invitație specială la scuipat, păruit, trântit și toate celelalte. E, totuși, ciudat ca niște politicieni care nu prea au dat pe la școală - unii dintre ei, categoric - să scoată bullying-ul în afara legii.

* Un urs s-a plimbat ore în șir pe străzile din Brașov, la gară și la mall. N-ar trebui să ne minunăm. În social-media mamiferelor de talie mare apar frecvent poze cu vile ridicate de om pe munte.

Citit 1236 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2018 18:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.