Ce-ți doresc eu ție, o poliloghie?

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Dacă aș fi zăbovit la deszăpezit (iertare pentru rima infantilă!), n-aș mai fi prins aproape live momentele de stand-up comedy pârlit ale lui Liviu Dragnea. Dar a plouat, așadar Cerul nu s-a îndurat să pierd poliloghia teleormăneanului pe care unii, evident și Opoziția, îl consideră dictator. Îmi testez talentul, făcând precizarea că mizez pe un public informat, pe cititori care știu cât, cum și în ce direcție a vituperat mustăciosul:

1. Doamnă Veorica, "vitupera" nu este veninoasă, lăsați-o naibii de treabă! Sunteți prea fricoasă, un premier de stat european trebuie să aibă nițel curaj. Insist, nu e "vituperă" cu corn... Venin s-ar găsi în acest verb, trebuie doar să știi să te ferești de el.

2. Șeful Camerei Deputaților susține că - apelez la fidelitatea memoriei - adevărații bărbați ai nației nu se călesc în bibliotecă. E truism, bre, un Dănuț Andrușcă sau un Petre Daea (lista este kilometrică, sper să mă scuze cei pe care nu-i pomenesc, au motive să se simtă nedreptățiți) ar fi avut altă detentă dacă ar fi trecut pe la "autori străini". Sau măcar pe la standul de cărți de colorat.

3. Veo, presupun că dumneata ai fugit cât ai putut de autorii străini. Părinții, excesiv de grijulii, ți-au interzis să le deschizi autorilor străini. Prin urmare, fatalitate, au rămas necunoscuți. De tine.

4. Mustață a afirmat că el și ai săi vor distruge statul paralel. Mai întâi trebuie s-o convingă pe madam Dăncilă că nu există Moș Crăciun. O fi ea neconflictuală, dar are un suflet mare... De copil de clasa întâi. Întâi, nu întâia, băi Codrin Ștefănescu!

5. "Vorbim de cazuri de mare corupție la noi? Nu prea am văzut", a narat cel căruia i se spune Daddy, cu toate că ar merita altă poreclă. Barosane, au mai existat și situații de acest gen, în majoritate neplăcute, mai peste tot prin țară, dar au avut loc ori când dormeai matale, ori când erai la plajă, cu cortul, în Vamă. Iertare, în Brazilia, pe Copacabana.

6. Iată ce scria ieri publicația Capital: "Un cunoscut lider politic atrage atenţia că în România intră alimente pline de otravă, chimicale şi de o calitate inferioară". Desigur, la Dragnea se referă. Pace vouă, umorul involuntar mă strânge de gât.

Citit 1040 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2018 22:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.