Când conduci fără cap

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* În cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Ecaterinca de la Educație a afirmat că ar trebui revenit asupra prevederii potrivit căreia, până în clasa a III-a, învăţătorii nu-i pot lăsa repetenţi pe elevi. A schimbat apoi declarația din mers, însă direcția e limpede - copilașii trebuie să știe de mici că, în eventualitatea în care nu vor izbuti să scrie și/sau să citească, își pot lua gândul de la Palatul Victoria. Acolo au ajuns unii mai norocoși decât ei... Vidul i-a împins la suprafață. Mă refer la vidul legislativ.

* Conform Eurostat, aproape 30 la sută dintre tinerii români care se află în câmpul muncii sunt în continuare expuși riscului de sărăcie. Pariez că este vorba de junii care în timpul liber protestează prin Piața Victoriei. Junii cu hash-tag-urile. Despre ceilalți zice Veorica numai de bine. Iar ei își vor face conștiincios datoria atunci când vor fi chemați undeva într-o anume zi de duminică.

* Un şofer de microbuz care mergea între Paşcani şi Iaşi a fost filmat în timp ce conducea fără mâini. E doar un caz izolat, n-are rost să ne vărsăm furia pe bietul nenorocit. Cunosc o situație mai complicată. De pildă, un Guvern al unui stat comunitar este condus fără cap. Și, colac peste pupăză, mai deține și președinția Consiliului UE.

* România se numără printre ţările din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut procent al utilizării roboţilor. Ciudat, nu-mi vine a crede o asemenea statistică, mai ales că noi folosim doi în posturi-cheie: Președinție și Avocatul Poporului.

* Un recidivist care a tăiat gâtul unui om (iertați-mi sadismul cu care prezint aceste detalii, am luat știrea din presa centrală!) a fost eliberat în baza recursului compensatoriu și a rupt maxilarul unui tânăr. Dacă va candida și la europarlamentare în acest an, se va putea spune despre el că le-a făcut pe toate.

* Visez de două zile costumul vernil al Serenei Williams, e deja coșmar. Nu-mi dă pace, n-ai cum să te echipezi astfel, fi-r-ar a naibii de corectitudine politică! Și din acest motiv mi-aș fi dorit s-o trimită Simona acasă. Veorico, nu joci și tu cu ea?

Citit 911 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2019 17:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.