Andrușcă n-a dispărut, el se transformă

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Favoritul meu de astăzi este Leș, ministrul Apărării Naționale, insul care cunoaște destule, dar nu și definiția apărării. Adică exact ce i-ar trebui. Numărul 1 din ministerul la care se mai holbează din când în când și Putin e sublim – s-a exprimat de câteva ori în weekend și nu se cade să-l evit.

Iată cum a performat Leș, băiatul care se uita pe Facebook fix în momentul în care i se prezenta onorul: „Nu mă simt vinovat că nu am făcut armata, dar să știți că nu am fost luat de pe stradă și adus la minister. (...) În caz de război, lucrurile s-ar complica pentru România. (...) Când ești în NATO, trebuie să ai un nivel minim de capabilități. Bineînțeles că nu avem.”

Haideți că Andrușcă n-a plecat din Guvern, el doar s-a transformat și încearcă să ne păcălească. Nu mai e, dar totuși există:

1. Uitându-mă la câteva fotografii cu Leș în calitate de personaj principal, constat că armata ar fi avut de sculptat în domnia sa. Ar fi dat transpirând cu dalta, l-ar fi făcut bărbat... Ce-i cu aripioarele alea, cu acel bust? E păcat de la domnul caporal.

2. Anecdota cu eventualitatea unei conflagrații care ne-ar pune țara pe gânduri este de atârnat la perete. La gazeta de rigips. Așa nu, băieți, astea nu sunt declarații, nici măcar pentru electoratul care n-are habar de ce trebuie să meargă la urne. Pentru făină și ulei, mamaie!

3. Bineînțeles că nu avem „capabilități” nici măcar în dicționar, însă cerea publicul un termen ales pe sprânceană, o parabolă, o cafeluță, un biscuite. Tipul e meseriaș, ar putea face stand-up comedy pentru cei lipsiți de simțul umorului. I-ar destinde.

* Ieri dimineață, cei mai mulți dintre români simțeau o mahmureală de nedescris, dar nu semnificația zilei de 1 Aprilie era de vină. Nici o ipotetică prezență la nunta Olguței cu Manda. Nu, schimbarea orei, nene, asta ne doboară.

* Meritocrația va fi la baza noii metodologii după care se vor face angajări în spitalele de stat. Afirmația care face toți banii puși în plic îi aparține ministresei de la Sănătate, Sorina Pintea. Ha, ha, ha! Ce-om face cu șpăgile alea? Dacă tot sunt pregătite, madam...

Citit 811 ori Ultima modificare Luni, 01 Aprilie 2019 16:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.