Poezia de PR

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Dacă nu ești „happy”, poate pentru că nu ți-ai luat salariul sau din cauza faptului că n-ai mai prins un loc de cazare pe litoral, intră, rogu-te, pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne! Îi sugrumă pe unii talentul sau postează însăși doamna ministru? Poezioara despre răsărit și meme-ul cu „Never See” (sic!) fac toți banii și toate voucherele de vacanță pe care le merită un bugetar. De mult nu m-am mai înfuriat că n-am avut pile ca să mă angajeze și pe mine un umăr gradat într-o instituție de acest gen. Nu-mi voi reveni prea curând.

* „Ne-ai scris tu, mamă, și tu, tată, / Ce ai copilul pe la mare, / Să fim atenți ca el și alții, / Să aibă un răsărit în siguranță! / El nu știe de grija ta, / Și poate sigur se întreabă, / Ce căutăm la răsărit, / Să îl tot privim atent. / Dar peste ani și ani de zile, / Când fiul lui va fi la mare, / Va înțelege grija părintească, / Pentru un răsărit în siguranță!” Nu m-am putut abține, am adus nestemata și în corpul rubricii, doar ca să nu pară că sunt un mic invidios învins de pojar. Aș avea și alte remarci:

1. Cam asta-i valoarea artistică a versurilor pentru care nici măcar șoferul lui Eminescu nu-i poate judeca. N-avea, d-aia. Șofer, nu talent. Cam pe aici se situează nenorocirea minților în uniformă: Cățeluș cu părul creț / Scoate rața din colivie / Și se jură că nu face tâlhărie / Dar l-am prins cu pasărea în gură. Frumos, nu-i așa?

2. De ce trebuie să scrii poezii, nu poți să pari săltăreț și altfel? Bagi un dialog, ceva, o poză și două-trei cuvinte atent alese. Câtă vreme Jandarmeria și Poliția vor avea ca PR niște firi lirice făcute la seral, va fi vai și amar de situație! Altă rimă n-am găsit. 

* Apropo de „Never See”. Postarea de pe Facebook arată cam așa: „Locul de desfășurare – în toate stațiunile, cu prioritate pentru Mamaia, Constanța, Vama Veche. Perioada – 24 de ore din 24, pe tot sezonul estival. Acces – brățara se primește gratuit, dar se pune pe ambele mâini... de regulă din poziția pe burtă.” Carevasăzică, eu ar trebui să râd când vor fi încătușați cei care vor face trafic sau consum de droguri pe la Marea Neagră. Hi, ha, ha, hi, ha, ha, bine că nu-s pomeniți și cei care și-au făcut treaba deja. Hi, ha, ha.

Citit 803 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iulie 2019 16:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.