Nu, că ne strică educația

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* În ce hal a început ziua de ieri, cu ce declarație a Ecaterincăi! "Eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină", a spus ministresa de la Educație și s-a zbârlit toată lumea, pe bună dreptate. Carevasăzică, tot victimele sunt vinovate că nu există un sistem de transport bine pus la punct? Sau poate că doamna Cati n-a vrut să recunoască un adevăr cumplit: de fapt, n-o lua nimeni la ocazie.

* Încerc să-mi și închipui următorul tablou. Abramburica, pe marginea străzii, acum 56 de ani, la "ia-mă, nene!". Se apropie o mașină, înăuntru soț și soție, iar ea îi face semn bărbatului: Hai, dragă, oprește, hai s-o luăm pe tânăra asta! Replica șoferului, cu normă întreagă de cap de familie, este devastatoare: Nuuu, nici vorbă, presimt că ne va strica educația.

* Ca să mă joc, așa cum făcea și Androneasca înainte de a ieși la șosea, i-am luat afirmația și i-am dat sensul cuvenit: Eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină. În primul rând, mi-ar fi murdărit-o. Ce, îmi luase tata mașină ca să plimb toți săracii?

* Sau poate că următoarea formă ar trebui să fie cea reală: "Eu am învățat de acasă să nu mă urc cu un străin în mașină. Mai întâi ne cunoșteam și noi, mai o citronadă, o savarină, ceva."

* Ulterior, distinsa nefericită a fost dată afară, upercutul Veoricăi fiind nemilos. Interimar la Învățământ (sună mai bine decât Educație, la ce au făcut băieții și fetele din această ramură) este Breaz de la Cultură, un tip mai puțin alfabetizat decât Cati, dar ceva mai obedient. Nu-l văd bine pe Fifor, s-ar putea să nu mai prindă el poșeta premierului. S-o care, nu s-o cotrobăie, a nu se înțelege altceva.

* Apropo de Fifor, e bun ca variantă de interimar și la FCSB, echipă rămasă fără antrenor. A tulit-o Bogdan Andone de la clubul lui Gigi Becali la fel de repede ca Nicolae Moga din fruntea ministerului greu încercat de etapa Gheorghe Dincă.

* Gata, cazul Caracal a fost deslușit: o s-o pun pe fata care cotcodăcește în reclama la fast-food-ul americănesc să mai zică o dată ce s-a întâmplat. Bagă, verișoară, bagă!

Citit 1089 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 16:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.