Când încă mai aveam Poliție

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Să ne fie bine în douăzeci-douăzeci, cum i-au spus savanții noului an. Altfel, așa cum inspirat scria un cetățean pe Twitter, am intrat în anii 20. Sună vintage, opriți manelele!

* Cea mai folosită întrebare pe Google în prima zi a anului a fost „Când începe şcoala în 2020?”, semn că ne trezim din beție. Or poate că deja ne bazăm pe laptele și cornul primite de ăl mic în recreație. Chiar am consumat totul de sărbători?

* Presa de eveniment, cum li se spune colegilor care aleargă după accidente/crime/păruieli, a scos la iveală o distracție românească de ultimă speță. De Revelion, niște români au desfigurat un câine cu o petardă. I-au introdus-o în cavitatea bucală. Cum, e oripilant? Ai fi intervenit, i-ai fi luat la rost pe derbedei, mai ales că - asta anunță anchetatorii - e vorba de niște copii? Nu, ai fi fost preocupat, te-ai fi grăbit să duci muștarul acasă ca să-ți termine soția salata de bouef. Eh, să nu-mi spui că nu bagă și muștar... Păi, ce salată e aia, monșer? Dar mazăre mai utilizează? Hai că ne-am luat cu vorba și am uitat de bizareria care ne duce mai aproape de Evul Mediu.

* Doamne, cât au mai bubuit compatrioții anul acesta, aproape că uitasem că se poate așa ceva. Nu se mai întâmplase cam din perioada în care România încă avea Poliție.

* Nu știu unde a dispărut această instituție, dar subsemnatul ar fi scos și Armata pe străzi, trebuia decretată starea de asediu. Efectiv nu se putea ieși din casă, iar pensiile speciale din aria cazonă trebuie justificate cumva. Și se mai pocnește și în zilele următoare, ai noștri și-au luat muniția așa cum și-au făcut proviziile de carne și băutură. Vine ziua în care arunci resturile la gunoi - iar bombele merg de minune cu o scânteie în capăt.

* Cu cine vrei să faci o adevărată revoluție, să schimbi clasa politică din temelii, cu insul de 50 și ceva de ani, care iese în intersecție și trage cu urmașul capsei cu carbid? Este hilar, mă fac de panaramă... M-au apucat pandaliile filosofice în ianuarie.

* Au crescut amenzile rutiere. Oamenii prinși fără permis de Revelion - destul de mulți, înțeleg - nu riscă nimic. Ei nu-s șoferi.

Citit 1275 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2020 13:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.