Șobolanul de metal e tot șobolan

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Canalul BBC News și-a început zilele trecute (și cred că va continua la fel săptămâna aceasta) cu imaginile apocaliptice din Australia și cu nebunia din Orientul Mijlociu, iar România TV și alte posturi de știri de pe la noi ne prezintă cozile de pe DN 1 și câinele spânzurat în București. Mai mult, invită așa-numiți specialiști în studio ca să dezbată subiectele la zi din România. Și suntem pe un strat subțire de gheață. Mă refer la buletinul de știri al broadcasterilor din Marea Britanie.

* A nu se înțelege greșit, și subiectele autohtone sunt bune de tocat, dar mai aproape de coada jurnalului. Înaintea știrilor din sport care oricum nu anunță nimic în această perioadă a anului se impune să arăți în fugă și silueta homeless-ului care a schinguit un patruped.

* Dar nu e singura chestiune arzătoare a românilor. A plecat Pițurcă de la Craiova, stratul de ozon de subțiază. Bine, e pentru cunoscători asta, iar ozon e cu majusculă.

* Iar noi dăm și horoscop la greu, cu toate că - repet - e urgie pe planetă. Și, poate nu știați, intrăm în anul șobolanului de metal, căci ne raportăm și la zodiacul chinezesc. Combinatul siderurgic de la Galați ar trebui să profite la capitolul imagine de pe urma poveștii. Mă rog, sfaturi gratuite nu ofer, și nu în public.

* N-aș vrea să par ignorant (chiar sunt), însă care ar fi efectul inițiativelor din lumea tenisului de a ajuta țara-continent de la Antipozi? Mi se par infantile, par să ducă în derizoriu nenorocirea fără precedent din acea zonă a globului. O domnișoară a propus să doneze 125 de dolari (sau euro, e tot aia) pentru fiecare as reușit la nu-știu-care turneu de tenis, iar a noastră Simona Halep ar oferi 200 de euro pentru fiecare moment în care își enervează antrenorul!? E ridicol, dar poate că-i scapă subsemnatului vreun detaliu.

* Un consilier USR afirmă că poluarea aerului din București a ajuns la nivelul din Sydney, orașul australian grav afectat de incendii. Așa, și? Unii dintre colegii săi lucrează la un proiect de lege care ne va soluționa toate problemele: legalizarea consumului de droguri ușoare în scop recreativ. Chiar o să te taie râsul când vei face două zile până la Bușteni.

Citit 1324 ori Ultima modificare Duminică, 05 Ianuarie 2020 17:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.