Eminescologii de la seral

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Vai, eminescologii vor ieși iarăși la interval, se va recita, vor fi emo. Emoționați, adică. Astăzi, căci de mâine vor reveni la cazurile Caracal și Cristina Țopescu.

* Mâna statuii din parcul cu același nume (e vorba de Parcul "Eminescu", pentru cititorii din alte zone ale pământului) va fi scoasă de la păstrare pentru a marca așa cum se cuvine încă o zi a culturii naționale. Atât de competentă e Poliția, că trebuie să stea mâna de ipsos a poetului la sertar. Uf, dar să mă pună necuratul să depășesc pe linie continuă, imediat sunt tras pe dreapta, muștruluit și sancționat pecuniar. Amendat, asta înseamnă: e precizare pentru unii eminescologi de la seral.

* Dragnea, ieșit de la dos, a afirmat ieri că așa nu se mai poate: „Stau de opt luni nevinovat la Rahova.” Are dreptate. De pildă, ar putea sta nevinovat la Jilava.

* E voie și cu știri din sport în această pagină. Dinamo bifează o mega-prezență în primăvara europeană: fostul acționar Dragoș Săvulescu a fost arestat la Napoli.

* M-am exprimat și pe rețelele de socializare (nu-s ipocrit, dar am cont și pe Twitter). Dumnezeu mi-e martor că m-aș fi mutat degrabă din Galați sub Tâmpa, în mirificul Brașov. Regret, dar nu vreau să trăiesc într-un oraș poluat.

* Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care dublează alocațiile copiilor. În mod normal este o informație deosebită, poate stârni un nou Revelion prin zonele defavorizate ale României, dar pare mai degrabă un șah la regină. La regina de la Palatul Victoria, pe numele său Ludovic Orban. Se va bucura „copilul” sibianului? La Rareș Bogdan mă refer...

* A reapărut pe micile ecrane doamna pe care o taie pântecăraia în vreme ce se dă cu schiurile pe pârtie. Fiecare cu problemele sale. Ideea e că sportivi de mare performanță în această disciplină nu avem, bine că suntem reprezentați decent la cel mai înalt nivel, adică la Cotroceni. Așadar, duduia din reclamă, după ce-și va rezolva durerile furazolidinice, poate să concureze liniștită la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Citit 1213 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 18:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.