Facebookul din ’77

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Hal de cutremur, pe bune. La mine a arătat 8:30. Ce m-am speriat c-o să întârzii la serviciu!

* Înțeleg că în martie 1977 nu mergea Facebookul, ca să aibă lumea ce bârfi imediat după seism. Alte vremuri, cutume totalmente diferite. Acum n-ai voie nici măcar să dai cu bormașina la 5 dimineața... Imediat ești povestit pe internet.

* La supermarketul din cartier, mereu fac rost de câte o potlogărie din partea angajatelor: măcar să am ce spune acasă, amatorismul acestora fiind demn de Cartea Recordurilor. Eh, zilele trecute, o casieriță din magazin se plângea că un client i-a amendat lipsa de politețe, dar omul avea dreptate. Am intrat în dialog cu una dintre colegele sale, rugând-o să-și atenționeze colega. Chiar se impunea. Să nu mai culpabilizeze clienții, mă bag eu în miezul problemei, în ziua în care n-o să mai vină niciun cumpărător... Iar femeia, tăindu-mi macaroana cu joagărul, o trântește ca la un spectacol absurd: Stați liniștit, domnu', nu dispar ăștia!

* Carevasăzică, nu suntem amenințați cu extincția, dependența de shopping atingând cote paroxistice. Mai avem totuși o șansă: când va crăpa sistemul de pensii, cu ce Dumnezeu să te mai duci la cumpărături? Mergi mai întâi la o casă de schimb valutar ca să scapi de verziturile alea...

* Din ciclul transferurilor la kilt, Ianis Hagi, băiatul lui taică-su, va juca în Scoția. Sau, vorba unui prieten, ăsta mic s-a dus în Regat fix înainte de Brexit ca să-i prilejuiască bătrânului șansa de a obține mai ușor viza. Dacă ți se face chemare, e ca și cum ai fi câștigat la Loteria Vizelor.

* Apropo de Brexit, iată că se poate. Uniunea Europeană a scăpat în cele din urmă de o regină, de Elisabeta a II-a. Dar și de băiatul unui rege, doar temporar, căci Ianis al lui Hagi va funcționa doar șase luni prin fotbalul scoțian.

* Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat joi stare de urgență la nivel mondial, din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus. Nu știu ce presupune asta, însă înțeleg că Ion Iliescu a bifat toate vaccinurile și pentru iarna în curs.

Citit 1469 ori Ultima modificare Vineri, 31 Ianuarie 2020 18:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.