Neam de drojdie(ri)

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Antena 3 a vorbit ieri la pereți, mulți dintre fanii acestui spectacol trist fiind la coadă, la făină și conserve.

* Din motive de nebunie națională, nu mai poți ieși la market ca să-ți cumperi, de pildă, un lapte pentru cafea. Ori nu-l mai găsești, că a fost luat la grămadă, cu pufuleți și dresuri de damă, ori ești nevoit să aștepți jumătate de zi la casă. Știți cât de respingătoare mi se pare cafeaua neagră, adică fără acea cremă plină de E-uri, dar dezirabilă în felul ei?

* Nene, iar alde Vela și cine s-o mai găsi pe la Guvern ne tot imploră să rămânem acasă. Dar noi, deloc, stăm până la schimbarea zodiei cu mutra în ceafa celui din față și cu părul de pe greabăn în respirația următorului. Ne și place.

* Inși de toate vârstele migrau ieri pe la tonete, ca să întrebe de drojdie. Au lăsat fabricile de făină fără marfă, le-au devalizat efectiv, și acum se pregătesc de război. Își vor face pâine. Hand-made, nu vrăjeală. Ca să nu decedeze de inaniție. Cu toate că li s-au prezentat mereu efectele consumului îndelungat de pâine. Prostește sau, mă rog, îți umblă pe telecomandă, trage de butonul cu care te lipești de Gâdea și Badea.

* Aș încerca o campanie de împădurire a republicii, știu și cum aș reuși să strâng o mare de oameni în juru-mi. Le promit drojdie.

* Și la barurile întâlnite ieri în drum se făcea apologia drojdiei. Niște drojdieri, categoric.

* Ne întrebăm, am fost sunat și din străinătate (cine o fi dus vorba că sunt un tip informat?) de ce sunt cozi cât o zi de post la supermarketuri. Păi, a lucrat cu atenție Antena 3, poate și România TV (din acea curte nu am dovezi). Când titrezi cât ecranul că alimentele s-ar putea raționaliza de luni, crezi că românul mai stă pe gânduri? Lui i-a plăcut epoca ceaușistă, statul la coadă e a doua lui natură: să așteptăm, propun, să miroasă a mucegai și a oțețit din cămările compatrioților!

* Banii aruncați astăzi fi-vor utili peste zile. Sau luni. Dar săracii de ei - la cașcavalul iscălit de Isărescu mă refer - nu sare singur din buzunar. Și nu-l ajută nici personificarea asta la infinit, o să-i scadă forța.

Citit 1104 ori Ultima modificare Duminică, 15 Martie 2020 21:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.