Distanțare socială. Și în zilele de salariu

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Desigur, șeful statului trebuia să anunțe de sâmbătă seară că luni vom intra în stare de urgență, pentru ca apoi, la intrare, cum zic băieții care n-au mai ajuns la Academie, să nu explice istoria în care ne aflăm. Ufff, iar nu prind creveți la supermarket!

* Că le-am și zis unor cetățeni care se îmbulzeau în weekend la magazinul alimentar din cartier să-mi ierte lipsa de educație. Nene, eu vreau să cumpăr creveți, așadar n-o să mă obligați să stau la rând. Ah, să nu uit: am vrut să-mi iau și unt de arahide.

* Distanțare socială, asta e sintagma care domnește în această perioadă în lume, deci și în România. Mă tem că va funcționa perfect în zilele de salariu – contabila sau casiera, după caz, nu va fi de găsit, iar angajatorul nu va răspunde la SMS-uri sau la scrisorici recomandate.

* Poetul nepereche și-ar fi reinventat stilul, în cazul în care ar fi prins epoca lui Covid-19. Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie? Distanțare socială aveam și înainte, distanțarea socială este cultivată de când au fost inventate dispozitivele de tip smartphone, iar când ne-or conduce roboții n-o să mai avem curaj să cerem empatie. 

* Transurb de la Galați a decis ca pe traseu să se circule după graficul de weekend și de sărbătorile legale. Ca să nu se răspândească virusul shaolinului. Logica unui șuț de buzunare, care în această perioadă va fi nevoit să respecte legea distanțării sociale, spune că un număr redus de mașini pe traseu va produce îmbulzeală. Vor câștiga industria farmaceutică, George Soros, dacă o fi el implicat în procesul de inventare a noului coronavirus (trebuie să trăiască și oamenii care văd în orice o conspirație mondială), și șuții pomeniți. Au și ei niște guri de hrănit acasă.

* Ce victimă, ce noroc pe unii! Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat, pe Facebook că este blocat în Statele Unite ale Americii. Hodoronc-tronc! Tomac spune că a ajuns la Washington exact când preşedintele SUA, Donald Trump, a anunțat instituirea stării de urgenţă. Evenimentul la care a fost invitat cetățeanul român Eugen a fost amânat. Bine, el nu caută să obțină cetățenia americană, dar dacă îl obligă nenorociții de yankei?

N. R. Acest text este un pamflet şi trebuie considerat ca atare. 

Citit 1208 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 20:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.