N-am coronavirus

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Liberal din construcție, abia ieri am ajuns să aplaud o ieșire publică a deputatului PNL Florin Roman. Liderul deputaților cu săgeată propune amenzi de 20.000 de lei pentru inșii care vând materiale sanitare la preț mai mare. Ne trebuie doar câteva mii de inconștienți, iar România va ieși din criză. 

* Cum să-l sancționezi doar cu 5.000 de lei pe bistrițeanul care a vrut să se plimbe cu izoleta? Mai umblă, nene, la zerouri, mai adaugă măcar unul, să ne simțim bine noi, cetățenii! Mă refer la cei care n-au încercat un asemenea roller coaster. 

* Amenzi, vrem amenzi, la fel cum doisprezece bucureșteni s-au ales cu dosar penal după ce au fugit din izolare. Măcar de-ar fi scos vreun timp senzațional în an olimpic...

* Deputatul PNL Mircea Baniaș, confirmat cu coronavirus, a explicat că nu știe de unde s-a infectat și că se miră și cei de la Direcția de Sănătate Publică. La fel se minuna și fostul milițian care s-a plimbat în Israel. Le-o fi picat din cer.

* Deviza celor care rup magazinele în două, că nu s-au potolit toți, e lesne de ghicit: #stomacasă.

* Acum două zile am reușit să pășesc într-un supermarket din care îmi pot lua anumite produse. Era o atmosferă calmă, dar încă mirosea a vânătăi de la luptele surde organizate ad-hoc duminică dimineață. Până și unele rafturi îmi zâmbeau rece, se depusese un strat de praf pe ele.

* N-am coronavirus (mă rog, e vorba de Covid-19, ca să nu încurcăm gripele între ele), doctorul zice la rândul său că n-am. Asta ca să demonstrez că-mi place creația lui Alexandru Andrieș.

* Conducerea Federației Române de Fotbal şi selecţionerul Mirel Rădoi au intrat în autoizolare la domiciliu. Ca și selecționatele noastre, rămase în afara turneelor finale încă de pe vremea lui Mutu și Chivu.

* UEFA a decis ca turneul final al Campionatului European de Fotbal să nu mai aibă loc în vara acestui an, ci în 2021. Ca să aibă timp autoritățile române să nu termine nici până atunci drumul dintre aeroportul Otopeni și Gara de Nord. Era vorba de o cale ferată, se crease o zarvă, se promitea, însă nu mai este cazul. E bine când există înțelegere, armonie.

 N. R. Acest text este un pamflet şi trebuie considerat ca atare.

Citit 1270 ori Ultima modificare Marți, 17 Martie 2020 19:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.