Capul sus, ne-o cere economia!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Singura fabrică de drojdie proaspătă din România a livrat 2 milioane de pachete într-o săptămână, cât pentru 25 de milioane de pâini. Ar veni una și ceva în contul fiecărui compatriot. E o informație care, din nefericire, ne definește – n-ai cum să mănânci inele de calamar sau caracatiță cu pită. Încă un exemplu: doar franzela pariziană merge de minune cu untul sărat. Iar pâinea, așa cum am mai scris (după ce și-au dat cu părerea și specialiștii care muncesc de acasă), afectează rațiunea. Se duce direct pe abdomen, îți pune garderoba în dificultate.

* Parlamentul a făcut ieri o ședință de simulare a votului online. Bine, unii se alintă: doar n-o să ne vândă gogoașa că n-au încercat niciodată serviciile unei dame de videochat.

* De fapt, nu-i o rușine, mai ales că afectează exclusiv buzunarul amatorului de dialog de la distanță. E o problemă doar dacă ți se scurg ochii după dansatoarea la bară (sau ce s-o mai întâmpla pe timpul programului artistic) în timpul ședințelor din Palatul Parlamentului.

* Nu e de râs, mi se șoptește. Ba da, îl contrazic, indiferent de rang, nume sau educație. Am și argumente, fără a mă considera unicul optimist de pe planetă: dacă ne va pica mansarda, peste o lună, două sau trei, când s-o opri nefericitul importat din China, n-o să mai putem reporni bruma de economie. Așadar, cu umor și speranță, putem să facem și autostrăzi.

* De aceea, îmi permit un banc așa-zis politic, cu toate că mai degrabă e economic. „România, prin iunie, anul în curs: - Îl vezi, mă, pe ăla? Cică are loc de muncă. Un ciudat, dă-l naibii!”

* Se închid restaurantele, sălile de fitness, frizeriile, aproape totul. Vom trece printr-o izolare aparent tristă. Doar aparent. Pletoșii cu burtă au mereu un farmec aparte, n-am văzut maneliști care să se poarte rasta or cu chică. De ce cu burtă? Deoarece va funcționa cateringul, prin urmare n-o să ne lovească anorexia.

* Primarul orașului Tg. Bujor, Laurențiu Gîdei, face cumpărături pentru localnicii în vârstă izolați pe timpul pandemiei de coronavirus. Bravo, acum își va cunoaște cu adevărat electoratul.

N.R. Acest text este un pamflet și trebuie considerat ca atare.

Citit 1371 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 20:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.