După turc, Tătaru

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Unii spuneau că-i turc șeful de la Sănătate. O dovedise în cazul Pintea, apoi momentul Covid-19 l-a aranjat pe deplin. Urmează Tătaru, dar e doar un nevinovat joc de cuvinte.

* Costache și-a semnat sentința după declarația ineptă de miercuri seară, când anunța că întregul București va fi testat pentru noul coronavirus. Nici nu era posibil, se tocau bani și energie în zadar și nici nu se justifica o asemenea măsură. Au spus-o specialiștii, subsemnatul doar o preia, după ce a trecut-o prin propriul filtru dezinfectat de pe umeri. Ar fi ieșit ca-n taclalele de la colțul blocului: Auzi, îl știi pe Ion, a murit, mă! / Cum, nene, că aseară am vorbit cu el?! Doamne ferește! Mă testai acum și, până să iasă testul - să presupunem - negativ, îl culegeam din lift. Costache, nici tu nu meriți pensie specială.

* Guvernul Orban are o frizură deosebită, aproape că l-am uitat pe discotecarul Orlando. E drept, social-democratul cu umor de bâlci are un look modern. Acum suntem conduși de tipii cu părul lăsat lung, cazul lui Cîțu, și ușor zburlit, așa cum și-l poartă noul număr 1 de la Ministerul Sănătății.

* Cinstit, mă așteptam să facă un pas în față Raed Arafat, mai ales că mutările din Executiv poartă amprenta lui Ludovic. N-am o problemă nici cu domnul Nelu, sper doar să rămânem cât mai mulți cu drept de vot după urgia asta. Cum ar fi fost să se apeleze la așa-numita tehnocrată Sorina? Ah, nu se poate, e bolnăvioară.

* Categoric, a-ți da acordul să urci la manșă în plin război cu virusul chinezesc (să n-aud pe cineva că sună a discriminare, ar însemna să ne tâmpim cu toții, și-așa corectitudinea politică e o mănușă de unică folosință!), e dovadă de curaj. În aceste vremuri e nevoie de inși cu tupeu: acum se joacă cea mai importantă carte din ultimii 30 de ani. Dacă ieșim bine, cei care ne vor scoate vor avea un cec în alb... Și atât, nu-mi doresc completări, mi-s optimist.

* Românii care și-au făcut stocuri de declarații tipărite, ca să iasă la cumpărături, gunoi, amantă or serviciu au fost întorși din drum. Guvernul a schimbat modelul pentru declarația pe propria răspundere. Trebuie tipărită sau scrisă de mână. Alea devenite inutilizabile vor merge la toaletă, că tot e nevoie de hârtie igienică.

Citit 1016 ori Ultima modificare Joi, 26 Martie 2020 21:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.