Gura lu’ nătăfleață, blocată

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Se întreabă specialiștii dacă munca de acasă, prestată în contextul pandemiei de coronavirus, va duce la săptămâna de lucru de patru zile. Cinstit, dacă mi-ar pica din cer, aș rămâne în fiecare zi la domiciliu. Nu mă deranjează, domnule Cîțu, mister Orban, așadar calculele pot fi refăcute.

* Chiar mă gândeam la alde pară mălăiață. Dacă tot li s-a pus masca pe figură, mai mult cu forța, nu mai pot profita de latura ingenuă a ceea ce numim gura lui nătăfleață. Iar în spațiile publice, în Galați și alte zone din România, botnița trebuie să rămână fixată.

* Dar patru zile pe săptămână la birou nu sună groaznic, nici măcar rău. Dar e obligatoriu să ne crească leafa, că am niște credite de semnat. E cazul să trăiască și bietele instituții bancare.

* Italia, rana sângerândă a Europei, va reporni treptat activitatea economică. Cam într-o săptămână și ceva, adică după Paștele catolic. Cu măsuri de protecție, exemplu care trebuie împrumutat de România, dacă nu vom adopta o dietă nouă, înfometarea. Președintele a anunțat ieri că va fi prelungită cu o lună starea de urgență. Am pierdut un kilogram numai auzind această măsură, iar frigiderul mi-a suspinat. O fi vreo eroare din fabrică, mă grăbesc să sun la sud-coreenii care l-au construit în China. Așa scrie pe etichetă.

* Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, afirmă că vom mai sta în casă încă opt săptămâni, adică până pe 1 iunie. N-ar fi prima dată când se înșeală. Boss, dar nu-i așa că virusul ăsta e ruda de la țară a gripei? Auzi, șefule, dar spirtul e bun acum? Mă rog, dacă tot l-am prins cu o declarație publică, încerc să-l tachinez. Mă mai răzbun, m-am săturat să-mi iau doar motanii la trântă.

* Un bolnav cu Covid-19 internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași are alocați între 10 și 16 lei pe zi, pentru cele trei mese. Ceva mai mult decât se papă la bufetul Parlamentului. Nu vă mai săturați, nene - cu 16 lei îți iei trei porții de caracatiță cu garnitură de cartofi dulci. Și o șampanie.

* Un bărbat din București a încercat să introducă într-un centru de carantină heroină ascunsă într-o pâine. Eh, să te mai miri că românii se bat pentru drojdie. Abia acum avem explicația.

Citit 1014 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 21:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.