Hapciu și silă

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Guvernul a prelungit mandatul aleșilor locali până la 31 decembrie 2020. Nu știu care-i situația la Galați, dreapta nu-și aruncase buzduganele pe masă până la începutul pandemiei, deci favorit pare a fi primarul în exercițiu. La București, însă, Firea are motive să-i mulțumească Cerului - mai stă jumătate de an în scaun. Sau poate că și mai mult, cine știe cu ce impresii vom renunța la botnițe?

* Recit din declarația pe propria răspundere întocmită ieri dimineață. M-am deplasat în piața din cartier pentru "asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice" și, fiind cetățeanul responsabil care ține cont de recomandările oficiale, am încercat să achit cu cardul. La un chioșc foarte bine aprovizionat, mi s-a întors brusc spatele: "Ne pare rău, nu puteți plăti cu cardul!". Auci, hapciu? De fapt, fără hapciu, că e criză sanitară. De ce, doamnă, întreb nedumerit? "Că nu se poate, nu avem instalat...", s-a apărat comercianta, bălmăjind ceva prin spatele tejghelei. Am vrut să-i țin morală, dar m-am deplasat la o altă tonetă, la fel de bine furajată. Știți, eu cu cardul voi plăti, am avertizat-o pe vânzătoare, o doamnă mult mai sociabilă, dar a ridicat din umeri și i-au zburat și brațele spre tavan. Chiar are reflexe de sportivă: "Nu pot, domnu’, n-am cum, mă iertați!". Hm, am plecat dezamăgit, cash n-aveam, că suntem bombardați cu rugămintea de a renunța o perioadă la banii lichizi. Mizez pe plata electronică. De asemenea, încerc să ocolesc multinaționalele, să sprijin agenții economici locali, să le aduc plusvaloare. Fleoșc! Uneori mi-e silă să mai cred că va fi bine.

* Credeam că e greu ca cineva să fie mai enervant decât Streinu-Cercel în povestea noului coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății: "Doar purtarea măștilor nu reprezintă soluția-miracol contra pandemiei". Până mai ieri nu erau bune nici ștergarele trase peste cavitățile faciale... Și să mai crezi că a pus o mână criminală bacteria în viața noastră cotidiană, doar ca să ne julească feng-shui-ul. Aș, trebuie să fii competent pentru asta.

* Conform statisticilor, Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român. E o veste bună, nu-mi place defel nea Ion. Acum știm și de ce nu donează mai nimic, îl urmărește spectrul sărăciei.

Citit 1095 ori Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2020 20:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.