Vai de pandemia noastră

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Stă bine și Galațiul (eufemism!), cu cele 175 de cazuri confirmate până ieri, dacă asta o fi cifra reală. Nu pricep de ce Brăila a rămas la 16 cazuri, suntem aici, unii lângă alții, într-o importantă comunitate... Iată cum un autocar de Antalya poate să facă diferența.

* Rămânem, chiar și în aceste condiții, cu zâmbetul pe buze? Cam crăpate pentru gusturile multora, dar cum mama naibii să scrii în declarație că mergi la un magazin de cosmetice? Pupi amenda, chiar și cu buzele crăpate.

* De ce zâmbet? E singura șansă de supraviețuire: dacă te papă depresia în aceste luni de consemnare la domiciliu, te vom pierde și mă tem să nu tragi și pe alții după tine. Renunță la canalele de știri, la emisiunile paranoide, la așa-numiții jurnaliști care fac presă inflamabilă! Când zbieri la TV că urmează vremuri groaznice, cu foamete și infracționalitate mare, e otevism în stare pură. O poți spune și cu tensiunea în parametri.

* Poate că am mai scris-o în rubrica de față: cele mai multe posturi de informare din România ar trebui codate precum canalele destinate exclusiv adulților. Ai peste o anumită vârstă și te știi cu istoric medical neprietenos? Ne pare rău, nu poți accesa acest serviciu, îți rămâne o singură opțiune: să-l îndupleci pe tipul de la cablu să-ți lase la liber măcar știrile din sport.

* Lupta cu pandemia e abia pe la jumătate, iar băieții din politică dau semne că nu mai rezistă: am auzit declarații contondente între PSD și PNL, miroase a sânge post-pandemie, că se vor apropia alegerile. Corbii nu se potolesc niciodată, ei doar ne lasă senzația că-și fac penajul, că sunt pe modul "fashion". De fapt, prada e la picioarele lor, sub copac, și agonizează.

* Fostul ministru Sorina Pintea, aflată sub control judiciar pentru mită, rămâne manager la spitalul din Baia Mare, dar și-a înaintat un binemeritat concediu medical. Despre asta vorbim. Degeaba va trece epidemia, degeaba vom încerca să repornim motoarele economiei (e chiar haioasă expresia asta), dacă 70 la sută dintre inșii care ne țin captivi de 30 de ani nu vor dispărea de pe eșichier. Vă dați seama câte rude și amante conduceau DSP-urile republicii, ha? Și te miri că sistemul medical e vraiște. Suntem vai de pandemia noastră.

Citit 1108 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2020 19:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.