Voluntariat, adică ”bă, a zis șefu’”

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Într-o vreme, cam în ultimii ani de domnie ai tovarășului, făcea carieră șlagărul "Te cunosc după sandale", melodie cu autor necunoscut, ca Miorița. Iată, am intrat în epoca în care faci eforturi disperate să recunoști persoana după mască. Admit că nu mă prind deloc, e ca și cum aș fi pășit pe Lună, chiar dacă mă foiesc doar prin cartier.

* Care umblă cu ea colorată, ca să fie pe modul "fashion" și în pandemie, care o umflă, că s-a țuguiat cu bisturiul sau cu siringa, care o ține pe negru, cu două puncte albe în colțul gurii, unde s-ar afla și alunița aia... Dar dacă nimeresc altă persoană? Ați văzut că românii sunt aprigi la mânie, au oferit nenumărate dovezi în zilele de Paște.

* Totuși, prea multe furci și topoare în zilele sfinte. Doar spuneam că trebuie să fie închise și magazinele de lanțuri și cuie, nu doar saloanele de înfrumusețare.

* Mă gândesc că unii dintre compatrioți - atenție, nu fac nicio referire la vreo etnie - țin doar pentru asediu furca și toporul în bătătură. Cum să tai lemne sau să încarci paiele de pe ogor? N-au zis domnii Arafat și Tătaru la televizor să rămânem în casă? Munca o prestează altcineva, noi ne ferim de noul coronavirus.

* Băieții de la știrile din sport de la Pro TV ne-au vorbit despre scandalul din Rahova, acolo unde s-au întâmplat alte lucruri frumoase, cu bâte și cu amenințări. Apoi, ni l-au pomenit pe căpitanul echipei de handbal Dinamo București, gălățean de origine, care deține echipament de polițist și care, în ciuda așteptărilor fraierilor de rând (păi, nu așa ne consideră?), n-a fost trimis să intervină. Chiar m-am liniștit, am turnat un pahar de vin - dom'le, ce era să pățească băiatul!

* Un șahist de la Dinamo era bun de convocat în miezul problemei din Rahova. Aveți, nene, manipulanți de regi și nebuni pe acolo?

* Activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni va fi reluată progresiv, anunță un comunicat al companiei. Activitățile vor fi reluate pe bază de voluntariat, adică "bă, a zis șefu' să venim la muncă, altfel ne dă afară".

Citit 1226 ori Ultima modificare Marți, 21 Aprilie 2020 18:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.