Seceta-20 sau Covid-19?

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Bugetarii nu vor mai intra în șomaj tehnic, subiectul nu mai este de actualitate, a anunțat ieri premierul României. Corect, avem deja șase luni de creștere economică, ar fi fost culmea să mai ciufulești salariile unor compatrioți care, eventual, activează câte trei pe un singur post. Că așa a fost promisiunea, că sunt multe guri de hrănit pe linie de partid.

* Un subiect nu mai este de actualitate la un an și ceva de la consumarea lui, în funcție de domeniul din care provine. Am o temere funciară că pensiile nu vor fi majorate cu 40 la sută de la 1 septembrie. Iată, așadar, un alt subiect care va intra în topul poveștilor pe care șeful Guvernului ni le va spune la gura sobei.

* De pildă, cazul Caracal - așa mi-a venit pe chelie - mai e de actualitate, nene? S-a aprins în vara anului trecut, am putea bombăni că s-a fumat. Probabil, dar a rămas în actualitate, câtă vreme o asemenea atrocitate se poate repeta.

* Mai livrez unul: toți angajații din mediul privat, poate cu unele excepții, pierd din punct de vedere financiar, pe motiv de pandemie de Covid-19. E aspru, e chestiune cotidiană, înțeleg că mulți dintre ei vor participa la tururile de scrutin de anul acesta. Ar trebui carantinați fraierii din mediul privat, pe modelul Vacanța Mare, proiect asumat de medicul Streinu-Cercel. În afară de banii pe care îi aduc la bugetul de stat (sunt cam singurii, dar să nu răspândiți acest adevăr, doare!), ce mama naibii mai fac ăștia?

* Până când mediul bugetar din România nu va arăta suplu ca Mila Kunis, e doar un exemplu, n-ai cum să condamni la austeritate doar angajații la patron. Dar și atunci se cade să te amesteci, doar salariații din linia întâi nu pot fi agresați la fluturaș, în rest, Dumnezeu cu mila. De data asta, fără majusculă. Mila, nu Dumnezeu, domnule Cristian Tudor Popescu!

* Firea de la Capitală susține că sub nicio formă nu este de acord cu reînceperea cursurilor. Deja nu mai e o știre, Găbița se roagă seara ca să-i vină dimineața un motiv pentru a lega porțile instituțiilor de învățământ. Iar dacă nu a nins deloc în iarnă, trebuie să-și dea acum mâna cu noul coronavirus.

* Nici nu știu ce mă sperie mai tare, Covid-19 or Seceta-20? Varianta a doua e realmente cutremurătoare. N-a mai plouat de când îmi cădeau dinții de lapte. Fără cereale.

Citit 1155 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 16:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.