Bugetul a rămas fără libelulă

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ministerul Afacerilor Interne anunță că a făcut prăpăd în ultimele săptămâni, foarte mulți agenți economici fiind amendați pentru nerespectarea măsurilor de combatere şi prevenire a răspândirii coronavirusului. Nu le iau partea, nu m-aș certa cu trio-ul Arafat-Tătaru-Vela, însă e cert că cei mai mulți dintre reprezentanții mediului privat călcați de autorități își vor închide business-urile. O să stea bugetul consolidat al statului cu gura deschisă, o să-i mai intre țânțarul și musca. Libelula s-a dus, a zburat.

* Epidemiologul american Anthony Fauci, acel tip pipernicit de lângă Donald Trump, a ieșit iarăși cu plugușorul. Adică, a făcut recomandări anti-Covid: "Dacă aveți ochelari de protecție sau o vizieră pentru ochi, ar trebui să le utilizați." Abia acum știu de ce l-am păcălit pe sudorul care ultima dată mi-a reașezat poarta de la țară. Nu văd nimic cu acea mască, dar orișicât, mă protejez. 

* În media națională am găsit informația conform căreia niște turiști beți și neechipați corespunzător - inconștienți, nu mai e nevoie de alte confirmări - au fost recuperați de salvamontiști de la Cota 2000 a munților Făgăraș. Dacă terasele se închid la ora 23... 

* Dacă au fost închise cluburile de noapte, aceasta fiind informația culeasă de pe agențiile de presă (nota bene: mi-am pierdut antrenamentul, am rămas cu gustul serilor din Dâmba și din Nuits Blanches, a doua funcționa la Casa Roșie), de ce nu se pune lacăt și pe Palatul Victoria? Riscul infectării cu noul coronavirus - așa i se spune, nu încerc să-l botez la mâna a doua - pare mai ridicat în clădirea în care funcționează Guvernul. N-ai cum să dai uitării fotografiile cu Orban, Virgil de la Economie și cu Raluca, niciunul dintre miniștri nefiind tentat să țină masca pe chip. Așadar, de ce numai Nuba, Bamboo și cine o mai fi rezistat în branșă? Executivul poate fi un focar greu de gestionat.

* O parcare din China s-a surpat cu tot cu mașini. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, cele 40 de autovehicule parcate în acest spațiu fiind evacuate. Nu-i mai bine la noi, adică fără asemenea amenajări barbare? Ce ne trebuie parcări, unde ne trezim?

Citit 1099 ori Ultima modificare Vineri, 07 August 2020 18:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.