Câte-un Picu, Picu...

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Ce chestie! Șeful Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Victor Picu, care are și rang de secretar de stat în Ministerul Muncii, a rămas fără permis de conducere, după ce a fost depistat băut la volan. Potrivit rezultatelor alcooltestului, acest Picu - așadar un alt Picu, dragi gălățeni! - avea 0,46% alcool în aerul expirat. E relevantă informația doar prin prisma numelui directorului ANOFM. Ziceți și voi, cum să pice încă un Picu în atenția publicului?

* Dar nu e singurul care mai calcă strâmb, supuși greșelii nu suntem numai noi, plebea. Conducătorul Direcției Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a suflat a pagubă în etilotest. I-a ieșit pozitiv și s-a și apărat într-un buletin de știri: "Am băut și eu o bere. Cine greșește, plătește!" OK, dacă era numai o bere, nici n-ar trebui să facem prea mult caz. Mi-e teamă, totuși, că abia acum au dat ai săi colegi cu crucea peste el, că haina pe care o poartă i-ar fi putut juca rol de scut. "Mai dă-mi una, n-au cum să mă oprească pe mine, doar sunt polițist! Hai, încă una, pot să conduc, stai liniștit!" Repet, e ficțiune ce înșir aici, încerc să fac proză cu materialul eroului de context. Și dacă nu e doar SF?

* Ați remarcat că reclamele la bere sunt populate de indivizi care par certați cu alcoolul? Ce zic eu certați, sunt actorași implicați - așa-i vede subsemnatul - în veritabile războaie civile cu băuturile care se cocoață la cap. Nici măcar alde Stelea, foștii fotbaliști ai generației lui Hagi, n-au profil de băutori fruntași, de bărbați care să inspire încredere. Iar cei care din nefericire au alunecat pe această pantă nu sunt distribuiți în reclame. Revin la ideea de bază. Am nevoie, eu, clientul, de un transfer de încredere că în acele halbe e bere pe bune, nu vreun detergent colorat. Fătălăii trebuie distribuiți în producții pro-sucuri, în lichide cuminți pentru pisi-câine, ca să apelez la o altă poveste din audio-vizual.

* Armata Franței apelează la scriitori SF pentru a se pregăti de războaiele viitorului. Care or fi acelea și cum or arăta? Ai noștri de la Apărare, dar mai ales cei de la Interne merg pe poezie. Rimă albă, vers infantil - astfel vom fi invincibili.

Citit 990 ori Ultima modificare Luni, 10 August 2020 17:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.