Campioni cu aripioare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Președintele turc Erdogan a apărut pe prima pagină a revistei de satiră Charlie Hebdo, caricatura având obligatoriu tentă sexuală. Nu mă laud singur, ca Gabriela Firea, căci nu miroase a bine, însă m-a consacrat un simț al umorului peste medie. Eh, cu toate acestea, n-am priceput niciodată de ce desuurile lui Mahomed (și mai ales lipsa lor) ar trebui să stârnească hazul general. Și nu înțeleg de ce libertatea de exprimare este invocată în momentul în care unii – evident, mă refer tot la artiștii de la Charlie – o țin langa cu necesitatea de a flutura jambierele și prohabul profetului.

* Altfel, dacă scrii texte considerate conspiraționiste, eventual punând la îndoială măsurile lui Fauci sau Arafat, ești cenzurat de rețelele de socializare. Atunci nu mai funcționează principiul acesta, libertatea de exprimare devenind o povară.

* Șoferachele care aruncă pe geam chiștocul de țigară sau alte gunoaie este pasibil de o amendă minimă de 1.305 lei. Informația a fost livrată artistic de poeții care întrețin pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (ăsta-i alt subiect, l-am mai tratat și cu alt prilej). Presupun că vor fi exceptați de la regulă conducătorii auto care, în momentul comiterii infracțiunii, păstrează masca pe chip. Trebuie și ei încurajați cumva...

* Vicepremierul PNL-ist Raluca Turcan confirmă o anomalie: oamenii pot sesiza Poliţia dacă-și văd vecinii că dau petreceri. Adică „datul în gât” poate deveni sport național, eventual olimpic. Dacă acestea sunt ilegalități, să-și facă Poliția treaba, să-și mărească efectivele! Mai ales noi, românii, abia ne desprindem de urâta epocă a turnătoriei. Revenim în acea eră de tristă amintire și pomenire? Nu aștept un răspuns de la Raluca, nici de la compatrioții care s-au născut învățați, pe ăștia chiar încerc să-i evit. Sunt toxici, uneori mai toxici decât mioriticul care intră în magazin fără mască și cu mucozitățile în barbă.

* Sportivii de performanță vor primi tichete de 150 de lei pe lună, a decis Parlamentul într-o ședință desfășurată în această săptămână. Gata, i-au scos din foame, unii își vor face și provizii! La terminarea pandemiei, ne vom mândri că ai noștri campioni au făcut burtă și aripioare.

Citit 1158 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2020 17:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.