Leușteanul Mândruță

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Hă, hă, se laudă politicienii cu votul de acum două zile din nu-știu-care cameră a Parlamentului, e vorba de acea lege care menține piețele deschise. Cu alte cuvinte, putem s-o dăm mai întâi strâmbă, apoi o corectăm și venim în fața populației exclamând „Evrika!”. Ca să nu mai zic că tarabele sunt inutile, a zis-o domnul nostru Lucian Mândruță, în opinia căruia existența leușteanului pe planetă este inutilă. 

* Nici nu știe leușteanul Mândruță că în argou această plantă are o valoare inestimabilă. După euroi și verzișori, leușteanul e monedă importantă de schimb. Dar domnia sa n-a păscut vitele la colțul străzii, cu derbedeii, domnia sa a studiat. 

* Și ar mai fi ceva: cum să redeschizi piețele tocmai acum când supermarketurile se decopertează, ca să fie jocul echilibrat? Mă iertați, Frau Merkel, era o glumiță nevinovată.

* Încercam să-i explic ieri unui amic, pe Facebook, că școala online este un oximoron, că o societate normală la cap nu poate funcționa astfel. Că e de tolerat un experiment, acela din primăvară, dar că o revenire în acest punct este contraproductivă (eufemism, luați de aici!). A încercat să mă dea după cireș sau vișin, că n-am fost atent, noroc cu frunzișul sărăcăcios din acest noiembrie cețos... 

* Raed Arafat, prima săgeată a României în lupta cu virusul, a vorbit acum două zile despre sărbătoarea de Crăciun din 2020, cu toate că religia sa - sper să nu comit vreo gafă - nu recunoaște această bornă creștină: "Se va sărbători în familie, iar asta înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă." Eram sigur că e invidios pe noi: din ce știu, de la o televiziune de știri, Arafat trăiește doar cu o mâță.

* Povestea ar putea escalada, sper ca Raed să nu ajungă pe mâna fostei primărese de la Capitală. L-ar acuza că n-are copii și că nu știe nici Jerusalema.

* Întâmplări din pandemie. Belgia îi permite fiecărei persoane să aibă un „amic de îmbrățișări” în perioada de lockdown. Se aude că măsura va fi împrumutată și la noi - va fi implementată ușor, numai să nu afle nevasta. Sau bărbatul, în funcție de caz.

Citit 1201 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2020 19:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.