Și așa mai departe

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Se vorbește tot mai intens despre vacanța de Paște, iar unii confrați scriu că n-a mai rămas niciun loc la Vama Buzăului. Hm... Are legătură cu Vama Veche? De ce ai impresia că pomenești un loc foarte celebru din România? La Cuca sau Băleni or mai fi paturi? Evident, mă refer la cele din pensiuni, nu amestec criza sanitară cu cea turistică.

* Televiziunile de știri sunt rugate să evite asemenea informații. E păcat de duduile din studio care ar da ochii peste cap - "Vai, oameni care petrec, vai, oameni nepanicați!"

* Îmi propusesem să nu pomenesc săptămâna asta politicienii, însă cred că un prefect iese prin excelență din sfera asta. Sau așa ar trebui. Reprezentantul Guvernului în teritoriu ar trebui să fie un soi de administrator în salopetă, mereu cu a sa cheie franceză în mâna dreaptă.

* Am găsit o declarație incredibil de haioasă a lui Alin Stoica, prefectul Capitalei. Omul a încercat să traducă relaxarea restricțiilor din noaptea de Înviere și s-a lovit de propriile limite: "Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe. Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe." Câteva remarci:

1. În adolescență, însă nici mai târziu, nu s-a omorât cu lectura, căci nimeni nu mai citește, doar lecturează. Îl trădează această afecțiune, are bagaj lexical de mână, cum ar spune vameșul din aeroport.

2. Stoica de la București - asta se înțelege din mesajul său clișeizat - interzice și Paștile. Doar a spus că nici vorbă de sărbători, serbări și „așa mai departe”, un leit-motiv al retoricii sale. O fi vrut să transmită altceva, însă poate că știe mai bine matematică decât comunicare.

3. M-aș opri la expresia următoare: „Nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe.” Deja, îmi vin tot felul de idei, acel „și așa mai departe” mă coboară înspre erotic, carnalul vibrează. Și, Doamne, iartă-mă, suntem în Săptămâna Mare! Adică, după ce petreci cu muzică, dansezi, bănuiesc că și bei ceva și „așa mai departe”. Adică, s-a rușinat povestitorul.

Citit 721 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 11:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.