Săraca echipă a președintelui

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Ce-au mai biciclit ieri politicienii noștri, cu prilejul Zilei Mondiale dedicate acestui mijloc de transport! Unii erau să se tamponeze cap în cap, vezi cazul primarului de București, Nicușor Dan! Sau cap în pleată, ca să fiu nu neapărat pedant.  

* La câte griji aș avea ca edil de metropolă pe Dâmbovița, cu bălăriile cât Intercotinentalul, cu siguranță nu m-aș înhăma la pedalat. Nene, filmul s-a terminat, campania e gata din vara anului trecut! Și e valabilă pentru toți aleșii care se scaldă în eterne campanii electorale. 

* Ministrul Muncii, distinsa Raluca Turcan, livrează declarații călduțe: „Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi aceeași, 65 de ani.” Desigur, e vorba de 65 de ani de la intrarea în câmpul muncii, doar nu suntem plecați cu sorcova.

* Aceeași doamnă a revenit cu o afirmație la limita decenței: „Calcularea pensiilor se va face în baza unei formule, nu ține de pixul politicienilor.” Eufemism? Încă sper că nu. M-am obișnuit ca Raluca să fie o definiție a eleganței, d-aia...

* Un tren București – Craiova a rămas fără frâne. E genul de informație care poate face înconjurul planetei – aproape că a fost întrecută mocănița de la Vișeul de Sus.

* Echipa președintelui României, FC Hermannstadt, a retrogradat în Liga a II-a de fotbal. Nu era chiar un FC Olt Scornicești 2.0, dar orișicât. Nu mai există respect, nene. Și ce dacă soțul doamnei Carmen nu mai are voie să candideze în 2024?

* USR propune ca vicepreşedinte ANAF un fost ospătar care se pricepe de minune la „analiza faptelor și la înțelegerea lumii”. La domnu’ ce să fie, vă convine o poprire? Aducem și o garnitură de executare silită? Bun, acum facem și nota.

* Analiza faptelor și înțelegerea lumii sunt două capitole pe care și subsemnatul le are la degetul mic. Cel puțin, ultima dată, când mi s-au solicitat probe de coprocultură, am ridicat din sprâncene, iar asistenta, făcând un pas în spate, m-a luminat: „Știți, trebuie să facem analiza... faptelor.”

Citit 610 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.