Nu le facem servicii altora

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Pe asta n-o mai anticipasem. S-a votat o lege pentru alăptatul în public, iar unii deja se laudă în social-media că e propria scorneală, cu toate că nu le aparține. Pare-se că Alina Gorghiu stă la originea acestui proiect capital, dar se gudură și Iulian Bulai pe propriul cont de Facebook, ce paternitatea lui!? Nu pricep, până acum nu era voie să-i alini în public foamea celui mic? Sau e nevoie de un set de legi redundante, cum este și tărășenia cu zilele dedicate colindului românesc?

* Boc de la Cluj are o idee, comasarea județelor, iar premierului Cîțu îi surâde varianta. Îl și aplaudă pe edilul-șef din Feleac. Dacă le va ieși proiectul, mi-aș dori ca Galațiul să intre sub aceeași umbrelă cu Schaffhausen, un canton decent și elegant al Elveției.

* 434 sau 435 de kilometri de autostradă. Atât promite șeful Guvernului, niciun centimetru mai mult. N-are rost să le facem drumuri și vecinilor – dacă ne-am fi dus prea mult în vest, i-am fi satisfăcut pe unguri, spre nord le-am fi făcut un serviciu ucrainenilor. La sud nu e cazul să ne facem griji, bulgarii n-au nevoie.

* Conform unui studiu foarte recent, doar un părinte din zece primește de regulă bon fiscal pentru meditațiile copiilor. Nu-mi dau seama de ce s-a ajuns aici – acel părinte o fi obținut nenorocita de dovadă doar după ce l-a amenințat pe profesor.

* S-ar putea face multă politică – și la cel mai înalt nivel – pe seama acestui amărât de studiu. Domnule președinte, vedeți-vă de treabă! Sunt unii care se bat de muscă.

* Guvernul le permite mesenilor să stea la nuntă sau la cumetrie până la ora 2 a nopții. Cu alte cuvinte, oricum nu ajungi în fatidicul moment al strigării darului.

* Remarcam că țara noastră stă nepermis de bine la capitolul non-restricții (n-am știut cum să le botez). De pildă, parizienii nu mai apucă să vadă pe viu ultimul meci al zilei de la Roland-Garros – sunt trimiși în casă așa cum Occidentul nu visa vreodată. Urmează „Le Telejournal”, „Michelle-la petite fille” și „Cântarea Franței”.

Citit 642 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iunie 2021 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.