Când nu mai e vorba de virus

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Păreri împărțite. Adică opinii distincte, nu un război al argumentelor. Sau, într-un context democratic, e loc și pentru un asemenea conflict. Important este ca la final să bem același fel de bere. Din halbe scoase de la congelator. Carevasăzică, am voie să scriu că îmi repugnă doctorpetrugrozismul (iertare pentru termen, n-am găsit altul!) din finalul meciului de tenis dintre Djokovici și un june italian. Ca să-i fugărească pe oameni acasă (deh, se depășise fatidica oră 22.30), organizatorii Roland-Garrosului au stins luminile, lăsând doar niște opaițuri de veghe. Au trimis și sportivii la vestiare, de asta au fost în stare. Nu mai puteau aștepta un sfert de oră, ca să se termine și spectacolul din arenă pentru care iubitorii tenisului plătiseră bani frumoși, cum se zice în România. Câteva concluzii, la rece:

1. Nene Macron, sub forma lui monsieur, să nu te miri când apar reacții ca aceea de zilele trecute! Departe de mine gândul de a încuraja o manifestare violentă, dar măsura interzicerii traficului nocturn - e doar un banal exemplu - n-are legătură cu civilizația și nici cu aspirațiile mileniului al III-lea.

2. Dacă vreun specialist mi-ar putea explica ce s-ar fi întâmplat cu cetățenii prezenți în tribune până la finalul meciului (a mai durat cam 20 de minute, să nu fim ipocriți și nici isterici!), dacă mi s-ar arăta cu dovezi că virusul s-ar fi activat chiar la ultimele forehanduri ale sârbului sau chestiuni de genul acesta, mi-aș prezenta scuzele la scenă deschisă. Cu publicul în arenă, nu ca la capelă, doar cu răposatul având tavanul în prim-plan. Consumatorii sportului alb erau vaccinați, purtau mască - unde-i schepsisul în drama asta cu gonirea la domiciliu a unor bipezi cu materie cenușie și coloană vertebrală? Începea Telejurnalul? Mai degrabă Dallasul, doar acolo mai vedeam vite mânate cu biciul.

3. Dacă problema pandemică ar fi justificat realmente aceste măsuri, nu pricep de ce a mai fost organizat acest turneu. N-avea rost, atunci când viața oamenilor ar fi fost expusă. Și de ce ziua e posibil ca un stadion de tenis să fie aproape plin, așa cum se întâmplă la Paris, iar după căderea serii să devii chiar obraznic, tu, autoritate franceză?!

4. Când s-a trecut pe modul opaiț, am închis televizorul. M-am simțit jignit.

Citit 1303 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.