Pe ce planetă, bre?

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* A apărut în social-media, dar și în presă, opinia împărtășită de mai multă lume că textele campaniei de vaccinare sunt preluate din Ungaria, din tastatura unei talentate studente. Le-am confruntat, sunt asemănătoare, dar poate că Guvernul României a cumpărat drepturile de autor. Mai trebuia să și adapteze poveștile spuse acolo – n-ai cum să spui că vaccinul conține bucuria de a călători cu avionul la 35 de grade Celsius, asta însemnând lux, dubaisme, saint-tropisme  etc. Sunt destui compatrioți care n-au (mai) văzut Costineștiul, bre, iar tu-i fâlfâi destinații exotice? Folclorul autohton a rezervat un proverb-panaceu pentru asemenea situații penibile: nici nu știți pe ce planetă trăiți, maică.

* Scriu pe Facebook unii categoric mai inspirați decât subsemnatul: "35 de grade? Sunt țărani care dau cu sapa la 45 de grade, suflete oropsite. Pentru cine faceți voi campania aia, pentru 10-15 la sută din populație, pentru ăia care s-au vaccinat deja?" Bine, pricinoșii de pe margine ar trebui închiși. În casă. Iar?

* Campaniile pentru șefia unui partid sunt obositoare, mai vin și după ditai anul electoral. Nu puteți, dragi prieteni, să vă strângeți într-o sală și să vă spuneți acolo păsul? Să vă luați în acea incintă la trânte metaforice, să vă votați, să plecați dintr-o echipă într-alta... Sau să apară totul într-o gazetă modestă, provincială. O citiți pe rând, faceți și o tombolă și aia e. Nu ne mai stricați nouă reality-show-urile! 

* Anca Dragu, al doilea om în stat – hei, asta e doar în țidulele oficiale! – a deschis sâmbătă evenimentul "Senatul Copiilor", organizat la Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Adică, ăi mici sunt invitați prin cel puțin o cameră a Parlamentului, cu toate că n-aș recomanda un asemenea exhibiționism. Politica, mă refer la concept, e la fel de delicată ca pornografia.

* În sectorul 1 din București au început să se miște munții de gunoaie, iar asta e o știre. Cine știe ce se vede din satelit, cine știe la ce se gândește onor țarul Putin...

Citit 642 ori Ultima modificare Duminică, 06 Iunie 2021 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.