Lexic de consumator

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cam toate glumele cu și despre Cîțu, în noua sa ipostază (de consumator), au fost livrate, iar lumea s-a declarat mulțumită. Cine ar fi pariat că premierul tuns de acele plete rebele – au fost și alții în funcția asta, însă despre un asemenea obicei măcar se putea citi în privirea sau pe fruntea lor – are ceva în comun cu Băsescu, Văcăroiu, Tudose (așa s-a bârfit, n-am stat împreună la masă) sau Șică Orban?

* Aș fi fost tentat să cred că totul este o invenție a statului profund (numai la noi i s-a zis paralel; deh, avem spirit olimpic), însă l-am auzit în weekend pe Florinache, la conferința de presă ținută la halbă: „Nu pot să duc șapte-opt beri.” Nene, ăsta-i lexic de profesionist, ce mama naibii! Putea să se scuze că nu poate să bea sau să cinstească, adică să identifice alt verb. Cum să te agăți de expresia preferată a atleților birtului, „nu pot să duc”? Din punctul meu de vedere, a picat singur în șah mat.

* Că a dres-o acum două decenii, că a stat două zile pe la mititica, achitând și amendă penală, deja nu mai contează. Mă tem că, pe timpul acestor discuții fără sfârșit, Cîțu își va pierde funcția de la Palatul Victoria și nu vor ști băieții de la Banca Mondială și FMI pe cine să ia la întrebări pentru rata lunară. Ehei, moșule, avem ceva de dat...

* S-au înmulțit trenurile spre Marea Neagră, cel puțin acesta e mesajul principal extras dintr-un comunicat al companiei CFR. Pe acolo, bine așezat, este sfatul către călători de a-și lua un bidon de apă la purtător. Că e caniculă, că sunt condiții dificile pe drumul spre litoral. Apă, da? Fix ca să moară Cîțu de ciudă.

* Ministrul Sportului Eduard Novak se antrenează de zor în Bulgaria pentru Jocurile Paralimpice, deoarece singurul velodrom de pe la noi este impracticabil. Cam la fel de urât mirosea când madam Plumb – n-are legătură cu poezia bacoviană – își înmatricula mașina personală în țara de la sud de Dunăre. Ca să-i revină o taxă mai prietenoasă.

* Știu și de ce n-a făcut domnul ministru un velodrom din două mișcări și trei telefoane. I-am fi scos ochii că, atunci când e interesul său personal în joc, începe să ni se deschidă infrastructura.

Citit 921 ori Ultima modificare Luni, 16 August 2021 23:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.