Garajiada noastră și Podul lor

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Orban anunță că ia în calcul "cu mare seriozitate" candidatura la președinția României. E o variantă de rumegat, mai ales dacă va pierde scrutinul din cadrul PNL-ului. Ca să-ți dai mâna, cum spun cartoforii, rămâi la masă - că e șefia statului sau conducerea unei asociații de proprietari, tot trebuie să prinzi o ciozvârtă.

* Încerc să-mi imaginez un tablou electoral, pictat pe ulei (sic!) în anul 2024: Șică o învinge cu greu în turul al doilea pe Găbița Firea și trebuie să desemneze prim-ministrul. Va miza pe experiența lui Cîțu, care ar urca până atunci economia națională la un nivel neatins nici de China sau de Statele Unite ale Americii, sau va fi păcălit de Ciolacu să-i paseze cheia de la Palatul Victoria "medico-tehnocratului" Rafila? Punct. Aici mi se rupe filmul, expresie consacrată.

* China le permite cuplurilor căsătorite să aibă, legal, până la trei copii, după ce au apărut îngrijorări că numărul populaţiei active scade nepermis de repede, ameninţând obiectivul "de creştere a prosperităţii şi de influenţă la nivel global", bla-bla. Cu alte cuvinte, întreaga presiune e mutată pe umerii bărbatului chinez de rând. Căci de la banala permisiune până la obligativitate e numai un pas...

* Imaginile - să le zicem spectaculoase, că sunt - cu podul peste Dunăre de la Brăila, iluminat ca-n producțiile occidentale, ne servesc o întrebare care duhnește a naftalină: de ce niciun politician de Galați n-a fost în stare în perioada post-decembristă să scoată din convențional urbea de la Mila 80 a Dunării? Am avut și miniștri, parlamentari cu zecile, însă n-am ajuns niciodată în lumina reflectoarelor. Tudose de peste dig, atât de pesedist cum e văzut de lumea întreagă, a lovit. La fel cum a punctat și Olguța, altă pesedistă, la Craiova, cu stadionul Ion Oblemenco. Sunt doar exemple. Noi ne-am evidențiat cu garajiada: când au fost construite și când a început demolarea lor. 

* A ieșit bătaie între doi șoferi pe Transfăgărășan din cauza aglomerației. În weekend. Ca să nu mai fim acuzați pe nedrept că nu știm să ne distrăm. Bine că avem decor impresionant! Ar fi de-a dreptul searbădă o păruială în zona La Popescu din Galați sau lângă Pasajul Muncii, în Capitală.

Citit 1232 ori Ultima modificare Duminică, 22 August 2021 22:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.