Trandafiri cu iz de bitum

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Vîlceanu de la Finanțe - e ministru abia apărut în peisajul de la Palatul Victoria - a bărbierit un răspuns la întrebarea care este salariul minim pe economie în România. A dat ochii peste cap și a spus că 1.600 de lei. Fals! Iar șeful său direct, premierul Cîțu, i-a luat apărarea ca o mamă bună: "Era optimist, vedea în viitor cât o să fie salariul minim pe economie". Desigur, Florinache, numai că pentru asta îți trebuie viziune. Mă refer la noul tău coleg de cabinet, nu cred că este cazul. Verbul "a vedea în viitor" nu poate fi conjugat de oricine.

* Dar se întâmplă nenorociri și la alte case. De pildă, ministrul care gestionează lupta cu pandemia în Noua Zeelandă a vrut să le transmită oamenilor să păstreze în continuare distanța socială în zone aglomerate. I-a ieșit un vîlcenism de pe la ei: "Oamenii să-și desfacă picioarele atunci când sunt înconjurați de alți oameni!" Tot un fel de leafă minimă pe economie, trântită aiurea-n tramvai, însă exprimată în alt grai.

* Cîțu consideră că spusa lui Dănuț Vîlceanu este o gafă. Nț. E urechism, lipsă de cultură. Electricianul care a beneficiat de instruirea noului ministru de Finanțe - ca să înțelegeți - încurcă faza cu nulul.

* România interzice farfuriile, tacâmurile, paharele și bețișoarele de urechi din plastic de unică folosință. Ah, mi-am adus aminte de atrocitățile de la diverse evenimente care culminează cu tăiere de panglică: șampania turnată în paharele de unică folosință este ca mireasa care vine cu șorțul de cizmărie pe piept. La nuntă. Interziceți, nene, și vinul spumant!

* Salvată de pompieri de pe acoperișul unui balcon, o bătrână din Piatra-Neamț nu i-a lăsat pe aceștia să intre în casă. Tocmai dereticase. Ca în acele bancuri. La noi, instituția umorului involuntar ar trebui să primească bani de la buget.

* Polonezii au creat asfaltul cu parfum de flori. Nu e la fel ca gazonul vopsit în verde proaspăt - așa cum s-a întâmplat inclusiv pe Arena Națională - dar bate tot pe acolo. Aștept și inventarea izului de bitum care să-ți mute nasul din loc direct din tufele de trandafiri. Ar merge în zonele în care lipsește Autostrada. Moldova e o variantă, nu-i așa?

Citit 901 ori Ultima modificare Miercuri, 25 August 2021 22:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.