Priveghiul romantic

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Începe săptămâna în urma căreia vom afla dacă un euro se va duce cu viteză spre șase lei, și nu e vorba câtuși de puțin despre parcul zoo de pe vastele proprietăți ale fraților Cămătaru. Depinde de cum revine de la schi președintele României...

* Pentru cei care n-au aflat încă, la Rânca a nins de vineri noapte, iar pârtia de acolo merită testată. Mai ales la prima mână. Și se ajunge repede dinspre Sibiu. Am verificat.

* Scandalul din Parlament a fost copiat și la o ședință de Consiliu Local la Schela. Un membru PMP, pus contra majorității, a filmat evenimentul pe Facebook și a fost fugărit pentru a fi deposedat de gadgetul cu care transmitea de la fața locului. Au ieșit injurii, amenințări, adică fapte obișnuite pentru rețeaua de socializare care fix acum o săptămână se prăpădea preț de șapte ore. Democrația și-ar freca mâinile bucuroasă - e bine când nu se vorbește pe o singură voce, dar și unitățile spitalicești de reparat tărtăcuțe s-au așezat la coadă.

* Au trecut câteva zile de la meciul Germania - România, partidă la care au participat mulți dintre ai noștri plecați cu treabă în țara lăsată la cheie de Angela Merkel. E complicat tabloul? Așa părea și pentru echipa de fotbal a lui Rădoi: ne-am mândrit cu golul lui Ianis Hagi mai mult decât trebuie, apoi am rumegat o nouă înfrângere. Ne-am obișnuit să murim frumos - cunoașteți clișeul - și încă se aude această expresie la priveghi, mai mult decât la o cină romantică. "Doamne, frumos mai e! Schimbă lumânarea, că aia s-a consumat..." Poate din acest motiv Naționala României, dacă nu bate diseară Armenia, ar trebui să lase posterității o sintagmă neaoșă cu mare valoare simbolică. E struțo-cămilă, dar e a noastră: priveghi romantic.

* Sătui de gropi, oamenii din Apuseni au scris "Rușine" pe DN 75. În loc să-l repare, drumarii au încercat să acopere mesajul cu vopsea. Sau poate că voiau să le răspundă nemulțumiților, dar nu știau cum să deseneze cratima.

* Libanul a rămas sâmbătă fără electricitate, iar criza ar urma să țină câteva zile, potrivit Reuters. Există și un aspect pozitiv: facturile, eterna noastră spaimă, vor veni vlăguite.

Citit 766 ori Ultima modificare Duminică, 10 Octombrie 2021 23:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.