Priveghiul romantic

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Începe săptămâna în urma căreia vom afla dacă un euro se va duce cu viteză spre șase lei, și nu e vorba câtuși de puțin despre parcul zoo de pe vastele proprietăți ale fraților Cămătaru. Depinde de cum revine de la schi președintele României...
* Pentru cei care n-au aflat încă, la Rânca a nins de vineri noapte, iar pârtia de acolo merită testată. Mai ales la prima mână. Și se ajunge repede dinspre Sibiu. Am verificat.
* Scandalul din Parlament a fost copiat și la o ședință de Consiliu Local la Schela. Un membru PMP, pus contra majorității, a filmat evenimentul pe Facebook și a fost fugărit pentru a fi deposedat de gadgetul cu care transmitea de la fața locului. Au ieșit injurii, amenințări, adică fapte obișnuite pentru rețeaua de socializare care fix acum o săptămână se prăpădea preț de șapte ore. Democrația și-ar freca mâinile bucuroasă - e bine când nu se vorbește pe o singură voce, dar și unitățile spitalicești de reparat tărtăcuțe s-au așezat la coadă.
* Au trecut câteva zile de la meciul Germania - România, partidă la care au participat mulți dintre ai noștri plecați cu treabă în țara lăsată la cheie de Angela Merkel. E complicat tabloul? Așa părea și pentru echipa de fotbal a lui Rădoi: ne-am mândrit cu golul lui Ianis Hagi mai mult decât trebuie, apoi am rumegat o nouă înfrângere. Ne-am obișnuit să murim frumos - cunoașteți clișeul - și încă se aude această expresie la priveghi, mai mult decât la o cină romantică. "Doamne, frumos mai e! Schimbă lumânarea, că aia s-a consumat..." Poate din acest motiv Naționala României, dacă nu bate diseară Armenia, ar trebui să lase posterității o sintagmă neaoșă cu mare valoare simbolică. E struțo-cămilă, dar e a noastră: priveghi romantic.
* Sătui de gropi, oamenii din Apuseni au scris "Rușine" pe DN 75. În loc să-l repare, drumarii au încercat să acopere mesajul cu vopsea. Sau poate că voiau să le răspundă nemulțumiților, dar nu știau cum să deseneze cratima.
* Libanul a rămas sâmbătă fără electricitate, iar criza ar urma să țină câteva zile, potrivit Reuters. Există și un aspect pozitiv: facturile, eterna noastră spaimă, vor veni vlăguite.

Citit 549 ori Ultima modificare Duminică, 10 Octombrie 2021 23:14

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro