Nicu și Florică

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Impostura n-a fost niciodată la un nivel atât de ridicat. Fostul premier Florin Cîțu a fost întrebat de relația cu Nicolae Ciucă, actualul șef al Palatului Victoria și un potențial contracandidat al său la puterea din PNL. Prețios, cum ne-am obișnuit să-l digerăm, finanțistul a parat elegant, punctând în subconștientul maselor: "Nicu este un liberal care îşi face treaba foarte bine." Cu alte cuvinte, discuția se oprește aici, cei doi sunt prieteni, se vizitează, beau și un șpriț împreună. Nu-l aduce în discuție ca pe prim-ministrul României sau ca pe generalul în rezervă. Ciucă e Nicu, așa cum Cîțu ar trebui să fie Florică pentru "liberalul care îşi face treaba foarte bine".

* Ministrul Educației susține că este înjurat de părinți. Nu de părinții săi, se subînțelege: "Primesc sute de mesaje pe zi cu foarte multe cuvinte care întregesc un spectru colorat." Fără să vrea, își rotunjește lexicul. Ar putea fi mutat la Ministerul de Interne, în locul lui Bode, măcar poate discuta de pe alte poziții cu delincvenții.

* Câțiva angajați ai Spitalului de Copii din Chișinău au fost surprinși fără mască de protecție la un eveniment organizat în incinta instituției. Pentru a ascunde acest lucru, pe pagina de Facebook a unității medicale au fost postate fotografii lucrate în Photoshop, măștile introduse cu ajutorul computerului semănând mai degrabă cu giulgiul lui Tutankhamon. Păi ce să le fac, dom'le, dacă lucrează cu amatori?, vorba lui Nea Puiu din Filantropica.

* Un furnizor britanic de energie le-a cerut scuze clienților după ce le sugerase să își strângă animalele în brațe, să poarte șosete de lână sau să mănânce ghimbir pentru a face economii la încălzire. Măcar îl putem suspecta de empatie - ai noștri nici nu răspund la telefon, chiar dacă îi cauți cu săptămânile. Sau poate că astfel te mai încălzești și neconvențional.

* Un miliardar american, Jeff Gundlach, aruncă bomba, zic colegii din presa națională: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022. Și care-i bomba? Până și băbuța care vinde pătrunjel congelat în piața din Micro 17 îți poate face o impecabilă analiză socio-economică. Numai cât îți spune "vin vremuri grele, maică!", te iau frisoanele și-ți vine s-o întrebi dacă bitcoinu' se mai face și anul ăsta.

Citit 893 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Ianuarie 2022 21:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.